TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Artisten Daddy boastin' har gått bort – blev 61 år

30 aug, 2020 
Artisten Winston Errol Barbour, känd som Daddy Boastin' har gått bort, 61 år gammal. Det berättar vännen Douglas "Dogge Doggelito" Leon.
Annons
Intervju med Dogge DoggelitoBrand logo
Intervju med Dogge Doggelito

Vid klockan 9 i morse gick artisten Winston Errol Barbour, känd under namnet Daddy Boastin’,  bort efter en tids sjukdom.

Vännen och kollegan Douglas “Dogge Doggelito” Leon bekräftar detta i ett inlägg på Facebook.

”Jag kan knappt ta in det jag själv skriver. Daddy Boastin, min vän, min sparringpartner gick ur tiden i morse klockan 9, med sina döttrar runt omkring sig som han önskade”, skriver han.

Daddy boastin’ brukar kallas för den femte medlemmen i Latin kings eftersom att han ofta medverkade på gruppens album. Han föddes 1959 på Saint Vincent i Västindien och bidrog mycket till den svenska musikscenen med sina karibiska influenser – framför allt inom reggaen, dancehall och hiphop. Han har också samarbetat med Teddybears STHLM.

2003 fick han också en stor hit tillsammans med gruppen Miio när de gjorde version av Gyllene tiders När vi två blir en.

I en intervju med TV4 berättar Dogge Doggelito och Rodrigo ”Rodde” Pencheff om saknaden.

– Man tror inte att det är sant. Jag skulle besöka honom i går, men jag kunde inte utan tänkte komma i dag, men då var de för sent. Så det är väldigt sorgligt, säger Dogge och tillägger.

– Han var en stor inspiration och en del av mitt liv och .

Rodde, också en tidigare Latin kings-medlem håller med:

– Han var som en mentor för oss, säger han.

Winston Errol Barbour blev 61 år.

Bild: TT

Annons