LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Arne Weises kamp mot smärtan: "Inte alls bra"

02 dec, 2018 
AvLotta Gray
Arne Weise november 2018
Arne Weise har underhållit oss under 30 år. Fortfarande vill han gärna gå röda mattan fram, men krämporna är svåra.
Annons

Arne Weise, 88, har paraderat den röda mattan fram på otaliga vimmel genom åren och är en av våra allra mest folkkära tv-profiler någonsin. Som julvärd är han känd som den mysiga farbrorn som under 30 år firade jul med oss alla i tv-soffan.

Men på senare år har det varit lite sisådär med hälsan och det är en märkbart tröttare och äldre Arne som ledsagas in på premiären av The Wife på biograf Saga. Han medger att smärtorna är ständigt närvarande, men han försöker att inte låta dem styra hans liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är värst i magen faktiskt, nej det är inte bra alls, men jag vill gärna komma hit, berättar han för Hänt.

Det var i april som han ramlade i hemmet på Gärdet i Stockholm när han skulle gå på toaletten. Orsaken ska ha varit att han valde att inte tända lampan på sin väg mot badrummet, vilket gjorde att han ramlade och slog sig så illa att han fick hämtas med ambulans och föras till sjukhus.

Hjärtat krånglar

– Det blödde som sjutton, sa Arne till Aftonbladet.

Annons

88-åringen lyckades själv larma och tillkalla hjälp. Väl på sjukhuset tvingades läkarna sy ihop såret mellan ögonbrynen med fem stygn.

Hans hjärta har krånglat länge och för 12 år sedan fick till slut en ny hjärtklaff. Operationen gick lyckligtvis bra, men hjärtat fungerar fortfarande inte riktigt som det ska. Sedan en tid tillbaka lider Arne av hjärtflimmer vilket gör honom väldigt trött.

Men när han fyllde 85 bjöd han på stor baluns på favoritkrogen Ulla Winbladh på Djurgården med många tal och nära vänner där Hänt överlämnade presenter och lyckönskningar. Nu hoppas vi alla att han snart ska må bättre och kunna fortsätta förgylla tillställningar och events.

FOTO: Ibl

Annons