TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Arne Weises hjärta på väg att ge upp: "Jag orkar inte mycket längre"

27 apr, 2016 
AvAnna Shimoda
Arne Weises hälsa vacklar och hjärtat sviker honom, men programledaren försöker ändå att gå på tillställningar när kroppen inte säger ifrån helt och hållet.
Annons

Arne Weises, 86, hjärta har krånglat länge och för tio år sedan fick till slut en ny hjärtklaff. Operationen gick lyckligtvis bra, men hjärtat fungerar fortfarande inte riktigt som det ska. Sedan en tid tillbaka lider Arne av hjärtflimmer vilket gör honom väldigt trött.

– Jag har tre olika mediciner som ska tas morgon, middag och kväll. Det är väldigt betungande. Men jag vill leva vidare och plåga er varje december. Jag är trött, fruktansvärt trött, sa Arne till Expressen i vintras.

Arne Weise syns inte alls lika mycket ute numera på fester.

Men trots sin vacklande hälsa och sin höga ålder har tv-legendaren regelbundet dykt upp på röda mattan och fyrat av det ena leendet efter det andra. Alltid lika glad. Arne har aldrig låtit hälsan gå ut över humöret.

Annons

Men så sent som förra veckan noterade vi att det var anmärkningsvärt länge sedan vi såg till Arne. Sist han visade sig på röda mattan var i december på galapremiären av “En man som heter Ove“. Och det är länge sedan, för att vara Arne. Men så dök han plötsligt upp på Finest Awards förra veckan. Han såg tärd ut och fick hjälp att ta sig till röda mattan, men tog sig ändå tid att prata med Hänt.

Vad kul att se dig, Arne! Hur mår du?

– Jag orkar inte mycket längre. Det är hjärtat… Jag mår halvbra. Men är man 86 år så är man.

Men han erkänner att det är roligt att vara ute i svängen igen.

– Det känns bra! Det var ju ett tag sedan. Numera säger jag ofta nej till sådana här tillställningar.

Men återigen, humöret är det inget fel på. Vi tackar för intervjun och säger att vi kanske ses lite senare under kvällen. Arne ler stort och klappar oss på axeln.

– Ja, det hoppas jag verkligen!

Arne Weise med sjungande sonen Andreas Weise på en och samma bild.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons