TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Arne Weise förs till sista vilan – familjens önskan om begravningen

24 okt, 2019 
AvIda Gustafsson
Arne Weise förs till sista vilan – familjens önskan om begravningen
I september dog Arne Weise, 89 år gammal.
På torsdagseftermiddagen begravs den folkkäre programledaren i Högalidskyrkan i Stockholm, vilket Expressen rapporterat om.
Annons

Den 25 september dog Arne Weise, 89 år gammal. Hans son Andreas Weise gav beskedet på Instagram.

”Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”, skrev Andreas och fortsatte:

”Ända in i det sista kände han värmen och kärleken han under åren fått av er – hans publik.”

Samtidigt bad Andreas svenska folket att respektera familjen i deras sorg.

Vi ber er respektera vår tid av sorg och ge oss det utrymme som behövs under den kommande tiden”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Kommentarsfältet till inlägget fylldes med hjärtan och värmande ord om Arne Weise. Många skrev att de kommer att sakna honom och minnas honom med ett leende. Bland kommentarerna syntes namn som Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Jessica Andersson och Måns Zelmerlöw som alla beklagade sorgen.

Hyllad programledare

Arne Weise var en folkkär programledare som var SVT:s julvärd i hela tre decennier. 2002 gjorde han sin sista sändning som julvärd och 2013 mottog han tv-priset Kristallens hederspris för sina insatser genom åren.

Annons

– Det är en stor del av tv-historien som har tystnat. Det finns få tv-profiler som haft den nära relationen med svenska folket som Arne Weise hade, inte minst i sin roll som julvärd. Det handlar om mycket mer än att tända det där ljuset. Det handlar om en ton och en självklarhet. Han har betytt mycket för tv-historien, sa SVT:s programdirektör Jan Helin till Expressen.

De senaste åren kände sig Arne Weise allt sämre. 2016 blev han inlagd på sjukhus med dubbelsidig lunginflammation och senare samma år opererade han bort en godartat tumör. I början av 2018 fördes han än en gång till sjukhuset efter en fallolycka i hemmet.

När Hänt pratade med programledaren i somras var han inte nöjd med sin situation.

– Det har varit dåligt ett helt år! Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag är allmänt trött. Med åren blir man det, sa han.

När han fick frågan vad meningen med livet var svarade han bestämt.

– Att födas, leva och dö efter normal livslängd. Och att vara snäll mot sina medmänniskor.

Arne Weise begravs

Nu meddelar Expressen att Arne Weise under torsdagseftermiddagen förs till sin sista vila. I Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm hålls begravningen som efter familjens önskan hålls öppen för allmänheten. I dödsannonsen ber familjen besökarna att tänka på välgörenhetsorganisationen Rädda barnen.

FOTO: TT

Annons