LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Arne Weise är en av våra bästa programledare genom tiderna"

26 feb, 2015 
AvLeif Schulman
leif schulman
På lördag fyller Arne Weise 85 år. Vännen Leif Schulman berättar varför Arne har betytt så mycket för svensk tv genom åren.
Annons

Den 28 februari fyller tv-legendaren Arne Weise 85 år. Jag har haft förmånen att känna Arne i mer än 30 år. Vi har varit på tv-mässor i Cannes tillsammans, vi har umgåtts i Sällskapet Stallbröderna, vi har varit på röda mattan-fester tillsammans och vi bor nästan grannar på Gärdet i Stockholm.

Arne är en unik tv-veteran. Många ser honom kanske bara som julvärd och programledare, men Arne har en minst sagt bred erfarenhet av både radio och tv. Som chef för naturprogram på SVT under 15 års tid hyste han stor respekt i den internationella tv-världen och är mannen bakom många sameuoropeiska projekt. Här hemma var han ciceron i söndagarnas ”Ett med naturen”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
arne
Jag och Arne vilar upp oss bakom kulisserna på Gröna Lund på 90-talet. Foto: Privat

Arne citerar gärna ett telefonsamtal från en tacksam tittare: ”Tack för alla underbara naturprogram, men måste de para sig varje söndag?”.

Arne är också en av våra bästa programledare, vare sig det handlar om ungdomsprogram (”Vi unga” på tidigt 60-tal) eller frågesport (”21” på 70-talet). En av hemligheterna är att Arne älskar att uppträda. Han är som bäst när strålkastarna tänds. Han älskar sin publik lika mycket som den älskar honom.

På lördag ska vi på Arnes 85-årskalas. Grattis, Arne!

Annons