Arne Hegerfors kämpar mot sina krämpor: "Livet ljusnar tack vare Kerstin"

Frun Kerstin hjälper honom komma ut och träffa vänner. Arne Hegerfors kämpar för att hålla humöret uppe.

September 2011 drabbades den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors, 72, av en massiv hjärtinfarkt. Ett halvår senare fick han en stroke och i höstas kom nästa mardrömsbesked. Han hade meningom, en tumör som växer från hjärnhinnan.

Läkarna lyckades genom en komplicerad 8,5 timmar lång operation avlägsna tumören men Arne har, eftersom den satt nära synnervskorsningen, tappat det mesta av sin syn och behöver hjälp av sin fru som ledsagare bara för att ta sig mellan rummen hemma i våningen.

– Man börjar fundera på vad som ska ta död på en och det är lätt att bli deppad när man förlorat en så stor del av livet, berättar Arne för tidningen Hänt i Veckan.

ab72156947.jpg

Arne har blivit mer hoppfull de senaste månaderna. Foto: IBL

I vintras var han väldigt nedstämd av sin situation, men han tycker livet ser ljusare ut nu.

– Det har gått i vågor, men jag har kunnat repa mig någorlunda även om jag ser illa och måste ha mycket hjälp, säger Arne.

Han är oerhört tacksam att han har sin fru Kerstin, som hjälper honom i vardagen och tre fina barn som ställer upp mycket. Eftersom Kerstin även tar hand om sin 95-åriga mamma som bor hos dem kallar Arne lite skämtsamt deras hem för Birger Jarlskliniken.

– Kerstin drar ett stort lass, men hon har bedyrat att hon ser det som en fin uppgift att få ta hand om mig, förklarar Arne.

earth-009.jpg

Med frun Kerstin på Nordic Light Hotell. Foto: Malin Bondeson

Med hustruns hjälp har han även kunnat gå ut på ett par tillställningar den senaste tiden och träffa gamla vänner. Dels var han och firade Arne Weise på hans 85-årsdag. Dessutom besökte Arne förra helgen Earth Hour-festen på Nordic Light Hotell i Stockholm.

– Det är väldigt upplivande att få träffa gamla vänner och prata minnen. Jag är så glad att de skickar inbjudningar till mig fortfarande. Kerstin lotsade mig fram och berättade att nu kommer den och den. Man lever verkligen upp när man känner att man har en betydelse, säger Arne Hegerfors till Hänt i Veckan.

Han konstaterar:

– Man lär sig leva med sina handikapp och det är ofta vänner kommer på besök också. Deras och familjens stöd gör livet värt att leva.

Arne med barnen Hanna och Björn på “Allsång på Skansen” 2013. Foto: All Over Press

Andra läser också:

Hemma hos familjen Beckham: Lyxvilla för 98 miljoner i Florida

12 kändispar som vi aldrig glömmer

Gunilla Persson: ”Jag bråkar aldrig – det är de andra fruarna som bråkar med mig!”