LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Armand Duplantis ord om balansen mellan karriären och familjelivet

29 mar, 2023 
Armand Duplantis ord om balansen mellan karriären och familjelivet
Att ha en framgångsrik karriär som idrottare innebär också att man får offra andra saker.
Nu berättar stavhoppsstjärnan Armand Duplantis om hur han balanserar karriären och familjelivet – och passar på att skicka en kärleksförklaring till flickvännen Desiré Inglander.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så stöttar Desiré Inglander Armand DuplantisBrand logo
Så stöttar Desiré Inglander Armand Duplantis

23-åriga Armand ”Mondo” Duplantis radar upp världsrekord och har blommat ut till en riktig världsstjärna inom idrotten.

Och 2023 har börjat riktigt bra för stavhopparen. För sjätte gången slog 23-åringen sitt eget världsrekord när han hoppade 6,22 meter i franska Clermond Ferrand under stavhopparen och vännen Renaud Lavillenies egen gala.

Armand Duplantis: ”Har ett par riktigt nära vänner”

Men att vara en av världens bästa idrottare har sitt pris.

I podcasten Pittcast, som drivs av Liam Pitts, får han frågan om han kan ha ett socialt liv eftersom han tränar så mycket.

– Jag har ett socialt liv. Jag har alltid haft en tajt cirkel omkring mig och jag har ett par riktigt nära vänner, svarar Mondo och fortsätter:

– Jag skulle säga att jag gör mer saker nu än när jag gick på högstadiet. Jag festade inget eller så när jag gick på högstadiet. Det kändes inte lockande. Men jag känner att jag i dag har en bra balans mellan allt.

Flickvännen Desiré om Mondos frånvaro

Sedan två år tillbaka är Duplantis tillsammans med kärleken Desiré Inglander, 21, och de två bor tillsammans i en lägenhet i Stockholm.

I podcasten får han frågan om flickvännen Desiré har förståelse för att han måste vara borta mycket och om hon stöttar honom i hans karriär.

– Ja hon är fantastiskt. De senaste två åren då vi har varit ett par har varit de bästa åren i mitt liv, även i min karriär. Det har också hjälpt mig att kunna slappna av lite mer, säger han och fortsätter:

– Hon är väldigt förstående.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons