ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Armand Duplantis chock över svenskarnas beteende: ”Jag fattade inte”

28 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Armand Duplantis chock över svenskarnas beteende: ”Jag fattade inte”.
I fredags firade Armand Duplantis, precis som alla svenskar, midsommar.
I en intervju med Expressen berättar friidrottsstjärnan om när han firade högtiden för första gången – och kulturkrocken han upplevde.
– Jag var chockad, säger han om svenskarnas beteende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så stöttar Desiré Inglander Armand DuplantisBrand logo
Så stöttar Desiré Inglander Armand Duplantis

Världens största stavhoppare Armand Duplantis, 23, är hälften amerikan och hälften svensk. Eftersom han växte upp i staden Lafayette i Louisiana, USA, med sin pappa Greg, sin mamma Helena och sina tre syskon har han inte fått möjligheten att uppleva svenska högtider och traditioner i sin mors hemland.

Inte förrän han flyttade till Sverige i samband med att han började representera landet i tävlingssammanhang. Då fick han också chansen att, liksom övriga invånare, fira midsommar med blomsterklädd stång, sill, nubbe och groddans.

Armand Duplantis och Desiré Inglander är midsommarfina.
Armand Duplantis och Desiré Inglander är midsommarfina.

”Festa lite och ha kul”

I fredags umgicks han med sin älskade flickvän Desiré Inglander, 22, hemma i Sverige.

– Mitt midsommarfirande kommer bli som för alla andra svenskar. Festa lite och ha kul, sa han till Expressen innan en av årets största högtider tog fart.

Annons

På Instagram publicerade paret några bilder från högtidsfesten. Det var inte ett dugg konstigt att ”Mondo” och Desiré visade upp sin kärlek just den dagen – det var nämligen under en midsommarfest som de träffades för första gången. Därför vidhåller världsrekordhållaren att högtiden är ”den bästa festen”.

Desiré Inglander med blommor i sitt hår.
Desiré Inglander med blommor i sitt hår.

Förvånad över beteendet

Han berättade också för Expressen om sina första minnen från sin första midsommar i Sverige – den ägde rum för tre år sedan. Det verkade ha varit en både traumatisk och lite smått galen upplevelse. Duplantis upplevde en kulturkrock.

– Jag var chockad. Jag fattade inte hur det kunde vara i gång till klockan fyra på morgonen, säger han.

23-åringen var inte alls redo för att uppleva svenskarnas festmentalitet under midsommar. Men han har i efterhand kommit på varför partajandet kunde pågå så länge.

– Men det är ju ljust ute – så då är det väl lättare att festa lite mer då.

FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters/TT, Instagram

Annons