TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Arga snickaren körde ut barnmorskan mitt under förlossningen

29 nov, 2016 
AvLeif Schulman
Som arga snickaren är han känd för att vara orädd för konflikter och vara rak och tydlig och peka med hela handen. Privat tycks Anders Öfvergård ha stor likheter med sin tv-roll.
Annons

Förra veckan gästade Anders Öfvergård, 48, Suzanne Axell, 60, i programmet “Fråga doktorn” i SVT och berättade om en incident när hans första (av fyra) barn föddes. Anders och hustrun hade gått profylaxkurs och där fått lära sig att man som patient har rätt att ställa krav på vilka barnmorskor man ville ha:

– Då sa de att trivs ni inte med barnmorskan, säg att ni vill byta. Skicka ut den bara för då kommer det en ny. För det här ska vara den bästa upplevelsen av allt, berättade han i SVT och fortsatte:

– Det kom in en kvinna som var barnmorska. Det var så löjligt. Men jag har väldigt svårt för finlandssvenska. Nu har jag börjat lära mig det lite mer, men det bara brast till. Jag kände: “Det här går inte”. Det var inget konstigt för dem. De är väldigt vana vid det här, sa han vidare i programmet.

anderssusanne
Anders Öfvergård gästade “Fråga Doktorn” i SVT.

Vad hustrun hade för åsikter om finlanssvenska barnmorskor framgick inte i Anders berättelse, men det kanske är av underordnad betydelse. Vad tittarna tyckte framgick dock med önskvärd tydlighet. Det blev åtskilliga reaktioner på både Facebook och Twitter. “Dåligt”, lät ett omdöme. “Skäms på dig”, lät ett annat. Och Föreningen Svensk- Finlands Vänner hade naturligtvis något att säga då Expressen ringde upp:

– Det är patetiskt. Det är ungefär som att barnmorskan pratar gotländska eller norrländska, säger vice ordförande.

Vi kan alltså lugnt utgå ifrån att Öfvergård inte läst Mumintrollet för sina barn och byter kanal så fort Mark Levengood, 52, dyker upp.

Foto: SVT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons