LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

KRÖNIKA: Är Farmen en underskattad dokusåpa?

19 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Har Farmen blivit ett Paradise hotel för vuxna?
Hänts Jonna Lawaetz summerar årets säsong.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Storbråket mellan Viktor och Asiatou i FarmenBrand logo
Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen

En lång och turbulent säsong av Farmen har nått sitt slut för denna gång. Säsongen har bjudit på många upp- och nedgångar och den präglades framför allt av många kritiserade avhopp. Det var hela sju deltagare som valde att självmant kasta in handduken – skandalöst, man borde veta vad det är man ger sig in på.

Det har tjatats om avhoppen tillräckligt mycket under säsongen, men jag känner att man inte kan summera årets upplaga av Farmen utan att nämna dem.

Jag kommit till några insikter under årets säsong, framför allt hur mycket jag uppskattar lögnaktigt fulspel i det här programmet och hur underhållande det är att följa en grupp människor med en vardag som ska efterlikna 1800-talets bönder.

Jag har många gånger förundrats över hur mycket dramatik och intriger det kan uppstå när man kastar in 20 vuxna människor på en gård och jag kom på mig själv med att tänka: ”är Farmen det nya Paradise hotel?”

Annons

För visst kändes det så i stunder? När Viktor Bergström charmar varenda nyinkommen tjej för att få henne på hans sida, när Andreas Gauffin och Christoffer Hammarlöf hamnade i ett eldigt bråk när ett romansrykte tog fart eller när Viktor högg sin bästa vän i ryggen med hopp om att bli vald till storbonde.

Det är scener som jag aldrig trodde att Farmen skulle bjuda på när jag startade programmet för drygt två månader sedan.

Förr i tiden sökte deltagare som ville lära sig något om farmlivet in till programmet, men jag är inte längre säker på att så är fallet. Att Farmen nu gått och blivit någon form av reality är något som gått mig obemärkt förbi. Som Viktor sa i en intervju om säsongen:

– Det har väl inte riktigt varit Farmen, det har blivit en annan sorts dokusåpa.

Och jag kan inte annat än hålla med. För helt ärligt, i vanliga fall har Farmen en tendens att bli lite segt. Hur kul är det egentligen att se dem mjölka kor och bygga staket? Efter 16 säsonger kan det bli rätt tradigt att följa. Därför var det lite kittlande att den här säsongen bjöd på så många oväntade inslag, intriger, pakter och romansdrama.

Är det i Farmen vi kommer få se framtida tv-profiler frodas. Har Farmen har blivit ett Paradise hotel för vuxna? Denna säsong hade iallafall alla ingredienser som en juicy säsong av Paradise hotel brukade ha och jag välkomnar iallafall det nya konceptet med öppna armar.

Så tack Farmen 2023 för en säsong som bjöd på underhållning i världsklass, i nästa säsong vill jag se exakt samma sak – men ännu mer.

FOTO: TV4, Hänt

Annons