TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Apples vd Tim Cook kommer ut: "Stolt över att vara gay"

30 okt, 2014 
AvAnaïs González Cruz
För första gången kommer Tim Cook ut som gay i ett öppet brev. Nu hoppas han att uttalandet ska hjälpa andra homosexuella som kämpar med att accepteras.
Annons

Apples vd, Tim Cook, kommer nu ut som gay.

Det är på sajten Bloomberg BusinessWeek som Cook publicerat ett öppet brev om sin sexuella läggning:

Även om jag aldrig har förnekat min sexualitet så har jag aldrig erkänt den officiellt. Så låt mig vara tydlig: Jag är stolt över att vara gay och det är en av de största gåvor som Gud gett mig“, skriver Cook på sajten.

tim
Nu kommer han ut som gay. Foto: All Over Press

Som chef över ett av världens största företag har Cook alltid varit mån om att skydda sitt privatliv. Men efter ett tag kändes det som att hemligheten bara höll honom tillbaka:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jag har insett att min önskan om personlig integritet har hållit mig tillbaka från att göra något viktigare. Det är det som har lett mig till att göra det här i dag“, fortsätter han.

Nu hoppas han att uttalandet ska hjälpa och skänka tröst till andra homosexuella som kämpar med att accepteras i samhället.

Läs Tims text i sin helhet här.

Annons