LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anton Körberg stoppade biltjuv: "Ett jättedrama"

13 maj, 2017 
AvOla Brising
LÄS OCKSÅ: Tommy Körberg stoppas från att delta i ”Let’s dance”
Annons

Programledaren Anton Körberg, 39, har förändrats, mognat, blivit äldre och mer ansvarsfull efter att han och frun chefredaktören Kajsa Beausang, 38, blev föräldrar till sonen Walter, 2, i mars 2015. I sin egen podcast Pappasnack berättar Anton hur han nyligen stoppade en bilstöld:

– För några dagar sedan stoppade jag faktiskt ett bilinbrott där det var tre 15-åringar som försökte springa. Jag och min gamla arbetskollega höll fast honom och ringde polisen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han beskriver hur de tog ungdomsbrottslingen på bar gärning och hur gammal han kände sig då han tillrättavisade densamme:

– Då satt han där panikartad som ett rådjur i strålkastarsken, dom ögonen och bara: “Kan jag inte få gå?” Men då sa jag faktiskt: “Sorry, men det här är för ditt bästa.” Jag körde den och jag verkligen menade det.

Anton Körberg känner att han mognat och blivit äldre efter att han och frun Kajsa Beusang blev föräldrar.

Efter att han ringt polisen började Anton med myndig stämma räkna upp vilka brott tonåringen precis begått, att han gjort sig skyldig till skadegörelse, stöldförsök, olaga intrång med mera. Programledaren fortsätter:

Annons

– Det var ett jättedrama! Spårhundar kom och allting sånt där och då kände jag bara att men Gud vad gammal jag har blivit.

Samtidigt konstaterar han att den kriminelle tonåringen var rätt osmart:

– Vad tänkte han? Att försöka sno en bil när solen fortfarande är uppe, 30 meter från en vapenklubb och 200 meter från en polisstation. Jag sa faktiskt till honom så här: “Du är alla möjliga former av korkad.”

En trummis som som hjälper lagens långa arm hålla takten.

Anton är son till sångaren Tommy Körberg, 68, och förutom programledare även trummis i countryrockbandet Boots On. Redan för 1,5 år sedan berättade Anton för Hänt hur bra han trivs med livet som pappa:

– Det känns faktiskt exakt som jag trodde att få barn, extremt mysigt.

Foto: IBL

Annons