LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anton Körberg i tårar – händelsen med Tommy efter svåra sjukdomen

21 nov, 2023 
ANTON KÖRBERG, TOMMY KÖRBERG
Tommy Körberg hade en tuff sommar när det kom till hälsan.
Nu berättar sonen Anton hur han stöttade sin pappa.
– Han köttar på med Änglagård så mycket det går, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”Brand logo
Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs nära döden upplevelse: ”Orolig”

Anton Körberg, 46, är son till Tommy Körberg, 75, och Anki Lidén, 76. Precis som sin pappa Tommy är han musiker och en folkkär profil i tv-rutan. Nu för tiden håller han även på och spelar in ljudböcker.

– Jag är ju musiker och håller på med mina ljudböcker, jag gör några små tv-grejer. Men alltså sedan är det ganska lugnt och skönt vilket är väldigt härligt. Jag gör mina små gig, recenserar lite reklamfilm ibland, jag gör allt möjligt, säger Anton till Hänt.

Är det ett aktivt val att inte tacka ja till alla tv-uppdrag?

– Nej, men kommer det något roligt tv-projekt så gör jag ju det såklart, men kommer det något dåligt tv-projekt så gör jag det inte.

Så stöttades Tommy Körberg på sjukhuset

Under hösten har Anton Körberg varit ute och rest en hel del och varit ute och giggat. Han har även hunnit se pappa Tommy i hans roll som Gottfrid, den snälla farbrorn i musikalen Änglagård.

Annons

– Jo men det är bra, han köttar på med Änglagård så mycket det går, säger Anton till Hänt.

Musikalen Änglagård hade premiär på Oscarsteatern tidigare i höst, men dessförinnan var många oroliga om Tommy skulle klara av uppdraget. Han hade nämligen tampats med hälsoproblem under sommaren och kort innan premiären drabbades han av en bakterie och behövde ligga på sjukhus.

Nu berättar Anton hur han stöttade sin pappa och om en incident som kom att bli något han minns med värme.

– Farsan ringde mig från sjukhuset och så frågade jag om han ville ha nånting, om jag skulle komma förbi med något. Då sa han ”vet du vad, kan du köpa en kanellängd, en vaniljlängd och en kardemummalängd”, jag bara ”oj varför det?” han bara ”jo, men jag har varit lite vresig och oförskämd mot personalen”, säger Anton och fortsätter:

Annons

– Så jag köpte massor med kanellängder och då sa jag "jag ska till eran mest oförskämda patient". De bara "han ligger på rum 10", jag behövde inte ens säga namnet, säger Anton och skrattar.

Så mår Tommy Körberg idag

Som tur är löste sig allt och Tommy var på plats i tid för premiären som blev mycket lyckad. Faktum är att Anton tyckte att showen var så bra att alla känslor bara kom på samma gång.

– Jag var inte riktigt beredd. Jag kom från ett tredagars-gig och kom hem bara ett par timmar innan vi skulle dit och se den. Jag hade inte hört så mycket om den, men jag tänkte ”vi får se vad det är typ”. Men jag blev helt blown away, säger Anton och fortsätter:

– När man är ute och gigar sådär sover man inte så himla bra. Så jag satt där, var lite trött så jag blev så överväldigad, började gråta massor. Sista scenen i första akten så storgrät jag och så bara tände de upp allt jättesnabbt. Jag bara ”nej släck!”. Jag var inte alls beredd på att det skulle vara så bra.

Är han frisk och kry idag då?

– Ja, såvitt jag vet. Åtminstone kroppsligt, säger Anton och skrattar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt

Annons