anton körberg

Anton Körberg ersattes i NRJ – nu berättar han om beskedet

Anton Körberg

Anton Körberg ersattes nyss av Anis don Demina i radiokanalen NRJ.
Nu berättar han om orsaken bakom beskdet.
– Det är svårt, säger Anton till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnade Anton Körberg radiokanalen NRJ: ”En förändring”
0:58

Efter reklamen: Därför lämnade Anton Körberg radiokanalen NRJ: ”En förändring”

(0:58)

Slå på ljud

Radioprofilen Anton Körberg, 45, har tillsammans med sin pappa Tommy Körberg, 74, medverkat i flera program. För ett tag sedan gästade de båda SVT:s musikprogram Doobidoo och uppträdde tillsammans för ovanligheternas skulle ihop, en sak som inte händer ofta.

– När farsan kom ner vid trappan så slog det mig, jag har ju aldrig hört mig själv sjunga innan! Det var inte läskigt, säger Anton i en intervju med Hänt.

Anton Körberg – plockades bort av radiokanalen NRJ

Anton har under en längre tid programlett i radio och tidigare var han en del av morgonprogrammet på radiokanalen NRJ. En program som han för inte så länge sedan plockades bort från.

– Vi testade och det är knepigt, det är svårt. Det är mycket mer konkurrens jämfört med hur det var när jag började, säger Anton och fortsätter:

– De gör vad de kan, jag lägger mig inte i det där. När cheferna sa ”vi måste göra en förändring”, så var jag helt fine med det.

Det var som sagt att inte Anton som själv tog beslutet att kliva av, utan de var cheferna för kanalen som stod för beslutet.

– Jo, det var det absolut, men jag har varit med så länge, man får testa sig fram och det är svårt att veta vad man ska rikta in sig på. Jag tycker det är ganska skönt, säger han.

Istället kom Anis don Demina, 30, in som ny side-kick i programmet. Att bli utbytt kan tära på en, men Anton tycker inte att Anis har snott hans roll.

– Det är en jättebra rekrytering och det är bara koppas att det funkar. Så kommer ingen vara gladare än jag. Det är inga hard feelings överhuvudtaget, säger han.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Det gör Tommy Körbergs son Anton Körberg idag

Istället för att fortsätta i radiobranschen har Anton andra saker som tar upp hans tid istället.

– Jag jobbar mycket med musik. Det är få som känner till det. Jag är ju trummis, jag har varit förband till Kiss och Alice Copper!, säger Anton och berättar mer om projekten som han håller på med nu.

– Jag gör mycket annat. jag är regissör, gör reklamfilm och är kreativ producent på en byrå, där jag skriver sketcher, producerar film och klipper.

Förutom alla jobb är Anton även fotograf och jobbar med något som kanske sticker ut.

– Sedan gör jag väldigt mycket barnböcker. Jag har gjort över hundra ljudböcker.

Det verkar också som att han kommer fortsätta med alla dessa projekt även i framtiden.

– Det är skönt att skönt att det är lite allt möjligt, avslutar Anton.

FOTO: Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN