Artikeln innehåller reklamlänkar

Anton Hagmans oväntade vändning efter Melodifestivalen

Anton Hagman om nya arriären

Nu avslöjar Anton Hagman detaljer kring nya steget i karriären. ”Det är en stor ära att få göra denna klassikern”, skriver han.

Anton Hagman blev känd för sin sångröst på Youtube som tolvåring och har därefter medverkat i Melodifestivalen två gånger. Hans låtar har spelats miljontals gånger på Spotify, och nu avslöjar han nya steget i karriären.

“Äntligen får jag berätta den roligaste grejen på länge som har varit hemligt fram till nu. Jag ska spela Danny Zuko i musikaluppsättningen Grease!!!”, skriver han på Instagram story.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Senast Nöjesteatern satte upp musikalen Grease var år 2006, med Måns Zelmerlöw och Nina Pressing i huvudrollerna. Nu, tretton år senare, är det dags igen.

Anton berättar att han känner igen sig själva i rollen som Danny.
– Min mamma älskar Grease så jag har fått en kärlek till den nästan automatiskt. Jag har sett filmen jättemånga gånger. Det är en musikal som fastnar hos en, den är ikonisk. Mamma har alltid sagt att jag är lik Danny.
– Danny är en badboy och jag kan relatera till att jag också gjorde en del hyss och dumheter när jag var yngre – men jag har aldrig känt behovet av att vara någon annan för att passa in, berättar Anton för Sydsvenskan.

I rollen som Sandy

Anton kommer spela mot skådespelaren Caroline Johansson Kuhmunen i rollen som Sandy. Caroline har tidigare deltagit i flera talangtävlingar, men gjorde sitt stora genombrott som Gabriella i musikalen High School Musical 2009.

För Anton blir det här något helt nytt och han berättar om sina förväntningar kring att få spela huvudrollen.

“Det är en stor ära att få göra denna klassikern. Jag ser så mycket fram emot att bygga en gemenskap med resten av casten och crewet. Och även att utvecklas så sjukt mycket som person och artist”, skriver Anton.

Musikalen har premiär den tredje oktober på Nöjesteatern i Malmö.

LÄS MER:Anton Hagmans avslöjande om Ex on the Beach

LÄS MER:Anton Hagman svarar på förlovningsryktet med Wilma Holmqvist

FOTO: TT

SENASTE NYTT!