LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anton Hagman om tuffa uppbrottet från Wilma: ”Misstag”

23 feb, 2019 
AvSarah Mansouri
Anton Hagman om kärlekskraschen med Wilma Holmqvist
I somras tog Anton Hagman och flickvännen Wilma Holmqvist en paus på hans intiativ. Idag ser han tillbaka på uppbrottet som en jobbig period, men inser att det fick honom att mogna.
Annons

Anton Hagman, 20, är en av de tävlande i årets Melodifestival. I somras skapade han en hel del rubriker när han bröt med flickvännen Wilma Holmqvist, 20, efter ungefär två år tillsammans, för att bara en kort tid senare hitta tillbaka till varandra.

För Hänt berättar Anton att uppbrottet inte egentligen kom som en chock för honom själv, eftersom det var han som ville det då.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har alltid varit ensam under hela min uppväxt. Jag har ju alltid haft min familj och så, men jag har alltid varit mobbad och ensam och sedan så bara kommer det en tjej. När jag har varit ensam har min hjärna ställt in sig på att jag ska vara ensam, att det är så resten av livet. Jag har blivit lite av en ensamvarg och så kommer det en tjej och så bara tar det hela livet ifrån mig på något sätt, förklarar Anton för Hänt.

Det var en svår situation och självklart en jobbig period, men samtidigt är det inget som artisten tänker särskilt mycket på längre.

Annons

– Det var jobbigt, det var en speciell period. Nu efter tycker jag ändå att det är liksom, över, det är inget som varken jag eller Wilma tänker på för det känns som att det blev bättre efter det på något sätt. Det är ändå så man lär sig i livet, att man gör misstag, säger Anton till Hänt.

Anton Hagmans insikt om Wilma

Samtidigt som det var jobbigt med kärlekslivet i somras, så hade Anton flera andra projekt på gång med musiken, vilket ställde till det.

– Man sitter i sessions och så kommer det sms från Wilma som skriver något om att hon är ledsen. Det är svårt att sitta och koncentrera sig på att göra en bra låt. Även fast låtar ska handla om sina känslor så är det ändå jobbigt att skriva om det när man lever det. Det är lättare att skriva om det sedan efteråt när man har tänkt på det och ventilerat, menar artisten.

I efterhand har Anton insett att han blandade ihop alla känslor han hade under den tuffa tiden, samtidigt som den perioden har gjort så att han har utvecklats som person.

Annons

– Jag känner mig mycket mer mogen, även fast det bara var i somras. Jag vet mycket mer vad jag vill och nu i efterhand vet jag att det inte är det som stressade mig eller fick mig att må dåligt. Just då var det faktiskt musiken som jag var stressad och mådde skit över, förklarar Anton.

Även fast pausen med flickvännen kanske inte var nödvändig för att de skulle hålla ihop längre, så fick det honom ändå att inse att han inte vill vara utan Wilma.

– Nu har man känt på hur det är att vara utan varandra och nu vet man att man inte vill vara utan varandra, säger Anton.

FOTO: TT

Annons