Anställda bryter tystnaden – avslöjar Ernst Kirchsteigers sanna sida • Hemligheten ute

Ernst Kirchsteiger.
Det har varit relativt hemligt att Ernst Kirchsteiger är delägare i ett bageri. Nu träder kollegorna fram och berättar hur Ernst är bakom kamerorna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ernst Kirchsteigers familjelycka: ”Tjock och äter korv”

Ernst Kirchsteigers familjelycka: ”Tjock och äter korv”

I över 20 år bjöd Ernst Kirchsteiger, 68, hem det svenska folket in i värmen och delade med sig av sin visdom i form av fiffiga tips och trix i hemmet.

Han är ett av Sveriges mest välkända namn, men det många inte vet är att han är delägare i bageriet LOKAL i Kumla.

Nu avslöjar bageriets anställda hur Ernst är bakom kameran, rapporterar Sydnärkenytt.

Så blev Ernst Kirchsteiger delägare i bageriet

Bageriet LOKAL startade 2015 och Ernst gick in som delägare 2017.

De andra ägarna är Emanuel Eskilsson och paret Karin och Martin Matteusson.

Emanuel Eskilsson berättar hur det kommer sig att tv-profilen blev delägare i bageriet.

– Vi var lite bekanta innan dess, men inte mer än så. Han kontaktade i alla fall oss och sa att han ville bli delägare. Det är klart att det var smickrande och det bidrar till att vi kan dra nytta av ett starkare varumärke. Sen vill han ju vara med av den anledningen att han tyckte vi bakade bra bröd helt enkelt, säger Emanuel Eskilsson till Sydnärkenytt.

Så är Ernst mot de anställda – stora hemlighetsmakeriet

Emanuel Eskilsson berättar att det har varit hemligt fram tills nu att Ernst är en av delägarna.

– Han kommer med glada hejarop. Sen har han varit ganska anonym utåt sett, mycket beroende på alla dessa avtal med tv och så vidare som funnits som gjort att han varit begränsad i hur han får synas och när. Men han är intresserad av att vi finns till och att det ska gå bra, säger han.

Emanuel tycker att det märks att Ernst spenderade många år att laga mat i tv.

– Han är väldigt kunnig inom mycket, inte minst inom mat. Sen är det klart att han aldrig jobbat inom produktion kring yrket på det sätt vi gör. Men han har jobbat som kock och han är van att vara i en livsmedelslokal, det är inget snack om den saken, säger Emanuel Eskilsson.

FOTO: TV4

Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Hänt följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.