ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Annika Sörenstams oväntade vänskap med prins Daniel: ”En kul kille”

08 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Annika Sörenstams oväntade vänskap med prins Daniel: ”En kul kille”.
Hon var länge den stora drottningen i golfvärlden.
Numera spelar hon ibland tillsammans med en prins.
– Han kanske kan komma förbi mig någon gång, säger Annika Sörenstam till Expressen och vädjar till prins Daniel att ta med sig klubborna till USA.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotbollBrand logo
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotboll

När man talar om världens genom tiderna bästa golfspelare på damsidan är det omöjligt att inte nämna Annika Sörenstams, 52, namn. Efter att ha tagit tio major-segrar och totalt 72 vinster på LPGA-touren avslutade hon proffskarriären 2008. Då hade hon även spelat in över 200 miljoner kronor.

Efter den aktiva karriären har hon bland annat belönats med Hans Majestät Konungens medalj (2009) av kung Carl XVI Gustaf, Presidentens frihetsmedalj av Donald Trump (2021) samt suttit som ordförande för Internationella golfförbundet sedan 1 januari 2021. Hon är med andra ord en minst sagt världskänd svensk idrottare.

Annika Sörenstam är redo för tävlingen Scandinavian Mixed i Ullna utanför Stockholm.
Annika Sörenstam är redo för tävlingen Scandinavian Mixed i Ullna utanför Stockholm.

Sörenstam är gift och har barn med en amerikan

Sedan 2009 är hon gift med amerikanen Michael McGee och tillsammans har de dottern Ava och sonen William. Mellan 1997 och 2004 var hon gift med David Esch. Sörenstam bor tillsammans med sin familj i Orlando, Florida, och har dubbla medborgarskap, men då och då syns hon till i hemlandet Sverige.

Annons

Exempelvis när det vankas Scandinavian Mixed i Ullna utanför Stockholm. Från och med torsdag och över helgen agerar 52-åringen värdinna för tävlingen och hon kommer själv även att delta.

– Mitt spel är inte så mycket att prata om nuförtiden. Jag har så mycket annat på gång runtomkring. Jag har inte tränat så mycket som jag önskat, säger hon ödmjukt till Expressen.

Berättat om vänskapen med prins Daniel

På bilder från onsdagens träningsrunda syntes Sörenstam, som får anses ha varit den stora golfdrottningen i världen under mitten av 00-talet, spela tillsammans med en prins. Nämligen kungafamiljens egen prins Daniel, 49, som har ett stort golfintresse. De spelade sida vid sida i nio hål.

Prins Daniel spelade Pro Am på Ullna i onsdags tillsammans med Annika Sörenstam.
Prins Daniel spelade Pro Am på Ullna i onsdags tillsammans med Annika Sörenstam.
Annons
Prins Daniel hade koll på svingen.
Prins Daniel hade koll på svingen.

– Han är jättetrevlig, jag har träffat honom några gånger förut. Han är väldigt sportintresserad och golfintresserad. Han är en kul kille på så sätt, väldigt golfinbiten helt klart, berättar Sörenstam.

Hon medger att det hade varit väldigt trevligt att få bjuda över sin kungliga vän till hemmabanan i Orlando. Speciellt med tanke på att prins Daniel titt som tätt verkar hänga i området med en annan stor, svensk golfare.

En avslutande kram mellan två nyfunna vänner.
En avslutande kram mellan två nyfunna vänner.

– Jag vet att han är kompis med Henrik (Stenson) och att de har spelat lite med varandra hos Henrik i Orlando. Han kanske kan komma förbi mig någon gång, säger hon till tidningen.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Annons