kändisars partners

Annika Hagströms liv – orden om maken Anders död: ”Ända till slutet”

Annika Hagström

Från en dag till en annan förändrades Annika Hagström liv radikalt.
Maken Anders Ehnmarks kroppspulsåder brast plötsligt och tiden efter den tragiska händelsen blev tuff.
– Han kom aldrig hem igen, säger Annika till Expressen.
Kristian Luuk om framtiden för På spåret
0:27

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden för På spåret

(0:27)

Slå på ljud

Journalisten och tv-profilen Annika Hagström, 80, har haft en lång karriär inom tv-världen. Hon har bland annat arbetat både på SVT och TV4 under sina år och är framför allt känd från Rikets affärer. Under sin långa karriär har hon också hunnit med att uppträda med Vikingarna på 80-talet, samt att hoppa in som programledare för Nyhetsmorgon.

Men det var på Expressen som hon träffade kärleken i hennes liv. År 1976 gifte sig Annika med Anders Ehnmark och makarna fick tillsammans sonen Jacob. Efter att tillbringat stora delar av livet tillsammans hände det som inte fick hända, Anders var plötsligt nära att dö 2010.

Tragedin som skakade Annikas liv: ”Han hade ingen puls”

I en intervju med Expressen från 2018 berättar Annika om hur hon fick ett samtal från maken där hon direkt kände att något stod fel till. Annika begav sig hemåt och ringde efter ambulans.

– En kille satte en blodtrycksmanschett på Anders och trodde att det var fel på apparaten, för han hade ingen puls. Det visade sig att hjärtat hade stannat. Då var vi inne på akuten. Hade vi varit hemma hade Anders dött på fläcken. De räddade livet på honom tack vare att han kommit in. Aortan hade långsamt pulserat sönder, berättade hon i intervjun.

Det visade sig att Anders kroppspulsåder hade brustit, han opererades akut och låg sedan i respirator.

– Sedan följde månad efter månad av att komma tillbaka till livet, för Anders. Han låg i respirator, man visste inte hur det skulle gå. Men han kvicknade till så småningom. Han var på Saltsjöbadens sjukhus och på Södersjukhuset. Helt återställd kan man dock inte säga att han blev, säger hon till tidningen.

Makarna splittrades efter sjukdomskampen

Tiden gick och familjen visste inte om han skulle klara sig. Anders vaknade sedan men tvingades flytta ifrån familjens gemensamma hem för att bo på ett boende där han kunde få vård och hjälp. Så från dagen han insjuknade ändrades makarnas liv radikalt.

– Han kom aldrig hem igen.

Annika fick sedan nio år med maken innan han somnade in under 2019. Då hade makarna varit gifta i 43 år. Anders blev 89 år.

– Han hade ett så ljust sinne, ända till slutet, sa Annika till DN.

Idag har Annika dragit sig tillbaka från rampljuset. Hon syns dock fortfarande emellanåt i tidningen Senioren där hon skriver krönikor.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN