Maj-Britt Thörn död – dottern Anne-Lie Rydé om sorgen: ”Sagt hejdå”

Maj-Britt Thörn och Anne-Lie Rydé

Maj-Britt Thörn har somnat in – hon blev 99 år gammal.
– Hon somnade in på natten när vi precis hade varit och sagt hejdå, säger dottern Anne-Lie Rydé till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död
0:42

Efter reklamen: Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död

(0:42)

Slå på ljud

Skådespelaren Maj-Britt Thörn medverkade i filmer som Stjärnfall i frukostklubben och Pimpernel Svensson. Hon arbetade även nära med Povel Ramel och fick rollen som första primadonna i Knäpp upp-revyerna.

Men nu har hon somnat in – 99 år gammal.

Anne Lie Rydés ord om sorgen

Maj-Britt var gift med Kurt Rydé och tillsammans fick de två barn – Joakim Rydé och sångerskan Anne-Lie Rydé. I en intervju med Expressen berättar Anne-Lie att deras mamma somnade in kort efter att de hade varit och sagt hejdå.

– Hon somnade in på natten när vi precis hade varit och sagt hejdå, för vi förstod att det var nära. Sedan så somnade hon in. Hon var väldigt tydlig med att ”nu räcker det”, säger Anne-Lie Rydé till tidningen och fortsätter:

– Jag har inte riktigt hunnit smälta än att hon inte riktigt finns längre. Jag tror att det tar ett tag. Det var likadant med min pappa, det tog flera år att bearbeta att han inte längre var här längre.

Anne-Lie Rydé om exmaken Pelle Alsings död

Under 80-talet var Anne-Lie gift med trummisen Pelle Alsing, som bland annat spelade i bandet Roxette. När Hänt träffade Anne-Lie på pressträffen inför Så mycket bättre, berättade hon om chocken när exmaken gick bort.

– Det var ju en chock för alla som står nära Pelle, vi var ju gifta på 80-talet, det var också väldigt länge sedan. Men det gick så fort, och det är ju så när en så pass ung människa som Pelle, han var ju 60 år och idag är inte det speciellt gammalt, så blir det en sån chock för alla runtomkring. Hans musik-kollegor, hans familj, alla vi andra nära och kära., säger Anne-Lie.

Vidare berättar hon att de även jobbade med varandra kort innan hans död.

– Jag jobbade ju med honom in i det sista, så det är väldigt orättvist när så unga människor försvinner.

FOTO: Kamerareportage/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN