ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Lindberg avslöjar okända händelsen med Nils van der Poel

08 aug, 2023 
Daniel Sörensen
Anna Lindberg avslöjar okända händelsen med Nils van der Poel.
Den före detta simhopparen Anna Lindberg ska bli mamma för fjärde gången.
I en intervju med Expressen berättar hon mer om familjelivet – och om den hittills okända händelsen med Nils van der Poel.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”Brand logo
Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

Med sex EM-guld och 73 SM-guld är Anna Lindberg – tillsammans med sin mor Ulrika Knape, 68 – Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna. 2012 valde hon att avsluta sin framgångsrika idrottskarriär.

Sedan dess har hon bland annat synts till i flera tv-program, exempelvis Mästarnas mästare och Superstars (som hon vann 2019). Hon var också förbundskapten för simhoppslandslaget mellan oktober 2021 och mars 2022.

Lindberg har två barn ihop med före detta hockeyspelaren Calle Steen: sönerna Yelverton, 14, och Hector, 9. Paret separerade 2015 och tre år senare träffade hon ett annat tidigare hockeyproffs: Mathias Tjärnqvist, 44. I slutet av 2019 föddes parets dotter Haylie, 3.

Anna Lindberg ihop med sambon Mathias Tjärnqvist.
Anna Lindberg ihop med sambon Mathias Tjärnqvist.

Ska bygga hus och få ett till barn

I början av april berättade Anna Lindberg att hon ska bli mamma för fjärde gången. Hon och Tjärnqvist ska få ett till barn ihop. Samtidigt bygger familjen ett bytt hus på tomten i Skåne som de köpte för ett år sedan. Just nu samsas de alla i ett mindre hus på 68 kvadratmeter.

Annons

– Det ska bli spännande. Jag trodde inte att jag skulle ha fyra barn, sen blir livet som det blir ibland, säger hon till Expressen.

Lindberg är gravid med sitt fjärde barn.
Lindberg är gravid med sitt fjärde barn.

I samma intervju berättar hon om ett intressant möte hon haft nyligen med en annan stor svensk idrottare. Lindberg är en mångsysslare som bland annat titulerar sig som föreläsare, personlig tränare, egenföretagare, utvecklingsstrateg på bank samt simhoppstränare. Det var tack vare sin roll som just tränare som hon kom att träffa Nils van der Poel, 27.

”Är ett sånt fenomen”

Den före detta skridskoåkaren, som tog dubbla OS-guld i Peking i fjol innan han avslutade karriären, har fått en simhoppslektion av Lindberg.

– Han kan ju allt, han kunde det också. Han är ett sånt fenomen, säger hon till Expressen.

OS-guldhjälten från Trollhättan: Nils van der Poel.
OS-guldhjälten från Trollhättan: Nils van der Poel.

Samtidigt avslöjar hon att mötet ägde rum tack vare att Nils van der Poels kompis skulle gifta sig och att hon då ställde upp som tränare när killgänget skulle testa på simhopp på svensexan.

– De hade några som var lite galna, säger hon och skrattar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Olaf Kraak/EPA/ANP/TT, Instagram

Annons