Anna Kinberg Batra kan bli statsminister – David Batra fortsätter skämta om politiker

"Parlamentet"-stjärnan David Batra driver med politiker på tv, men i verkliga livet är han gift med kvinnan som kan bli vår första kvinnliga statsminister.

Igår nominerades Anna Kinberg Batra, 44, till att efterträda Fredrik Reinfeldt som partiledare för Moderaterna. Privat är Anna gift med komikern David Batra, 42, som är aktuell i huvudrollen när brittiska tv-serien ”Svarte orm” blir teater i januari.

Skådespelaren, som är van vid att driva med politiker i ”Parlamentet”, får av Aftonbladet frågan hur det är hemma efter hustruns nominering.

– Det är bra, jag är ganska van vid att leva med en toppolitiker, svarar han.

David och Anna har varit ett par i 16-17 år. Foto: Jonas Hessman

David och Anna har varit ett par i 16-17 år. Foto: Jonas Hessman

David tror inte att Annas nya position kommer att påverka hans eget jobb på något sätt, och han känner inte att han kommer behöva vara mer försiktig med politikskämten framöver.

– Jag tycker att det har gått ganska bra här genom åren, att jag har ett väldigt stort förtroende för min publik. De har kunnat skilja på våra respektive roller och det känner jag att de kommer att fortsätta med, säger David.

LÄS MER: Här är Björn Ranelid tillbaka i skolbänken – kuppade in sig på klassfotot

Paret träffades på en fest hos gemensamma vänner för 16-17 år sedan.

– Vi sprang på varandra, snackade och träffades. Jag vill inte lägga ut texten om exakt hur, känslor och så. Det är populärt att vara transparent med sitt privatliv idag, men då vi båda är offentliga personer är vi rätt noga med att inte prata om familjen i våra respektive jobb, sa David Batra i oktober till Mitt i.

Missa inte det här: 

Här är klippen som var populärast på Youtube under 2014

17 personer som lurade döden med bara några sekunders marginal

Den här katten har verkligen nio liv

SENASTE NYTT!