Anna Brolins barn i båtolycka

Anna Brolins make Jesper Rodhborn hade tänkt sig en härlig resa till Gotland tillsammans med han och fruns gemensamma barn.
Men väl på Gotlandsfärjan förbyttes idyllen mot en ren mardröm.
"Stolar, porslin, glas, växter och folk låg i en hög på ena sidan", skriver Jesper.
Slå på ljud

Starka vindar och stormvarning har präglat Sveriges väderkarta under de senaste dagarna. Men medan Anna Brolin stått och rapporterat om saken i Efter fem har hennes make Jesper Rodhborn och barnen Elton och Lionel haft en betydligt obehaglig konfrontation med den instabila väderleken.

“Okeeejj, det var den sjukaste resan ever”, skriver Jesper i en story på Instagram.

Det var på väg över till Gotland som händelsen utspelade sig. Precis när Jesper och barnen kommit till sina platser i den förliga salongen ryckte vindarna tag i båten – och tvingade den till att lägga sig på sidan i vattnet.

“HELA restaurangavdelningen med stolar, porslin, glas, växter och folk låg i en hög”.

Flera skadade och chockade

Även SVT skriver om den otäcka händelsen där flera personer ska ha skadats. Minst en person har ramlat under tumultet och slagit huvudet i ett bord och flera har uppgetts vara så chockade att de brustit ut i gråt och skrik.

Men trots att Jesper och barnen även dem blev rädda under förloppet kunde de sitta tryggt på sina platser skriver han på Instagram:

“Vi hade precis slagit oss ner i förlig salong där allt är fastskruvat (Tips om det blåser och ni ska åka Gotlandsfärjan: håll er där!!)”

Efter att man lyckats räta upp båten igen lade kaptenen om kursen för att kunna ta sina passagerare tryggt i hamn.

Kom tryggt i hamn

Det är en lättad men skakad Jesper som kommer i land vid södra Visby. Efter att ha fått fast mark under fötterna uppdaterar han sina följare om att både han och barnen är i trygghet och mår bra.

“Hyfsat glad att ha fast mark under fötterna igen och båda barnen oskadda”, skriver han i en story.

TV4-profilen Anna Brolin har tidigare pratat öppet om den stress hon utsatts för då hon försökte få ihop jobbet med livet som mamma åt två små barn. Efter att läkaren gett henne ett varningens finger för att hon tog på sig för mycket valde Anna att ta en paus från tv-rutan.

– Jag försöker sänka tempot för att prioritera hälsan, barnen och familjen. När man ser klart på det är givetvis ett lätt beslut. Barnen är ju bara små en gång i livet. Och jag är oerhört tacksam över det stöd jag har haft från min arbetsgivare, det gjorde det ännu lättare att fatta beslutet, sa hon då.

När Hänt kontaktar Anna Brolin berättar hon att hon inte var med på resan – då hon jobbade med Efter fem. Hon säger att hon är tacksam att ingen i hennes familj tog skada – men att det var oerhört läskigt för dem alla.

– Jag var inte med på resan eftersom jag sänder Efter Fem hela veckan men givetvis är vi alla skärrade över det som inträffade och tacksamma för att familjen tog sig till land oskadda, säger hon.

 

Anna Brolin

SENASTE NYTT!