Anna Brolin om att ta över efter Tilde de Paula Eby på TV4

Anna Brolin om att ta över Efter fem efter Tilde de Paula Eby

Anna Brolin har fått hoppa in som programledare för Tilde de Paula Eby i Efter fem. Nu berättar hon hur det har varit att ta över rollen. ”Det är väldigt svårt att komma efter henne”, säger Anna Brolin.

Programledaren Anna Brolin, 38, är en av TV4:s mest folkkära profiler. Hon är mångsidig och gör allt från sport och direktsända galor till Nyhetsmorgon och Biggest loser.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Tidigare i höstas avslöjade Anna att hon skulle ta en paus från jobbet. Efter en hektiskt period med långa inspelningsdagar och två små barn som väntade hemma fanns inte mycket tid över för återhämtning. Under vintern vilade hon upp sig ordentligt och kunde i början av året komma tillbaka med full kraft igen.

– Det är faktiskt oförskämt bra med mig just nu, sa hon i samband med comebacken.

Ersatte Tilde de Paula Eby i Efter fem

Strax efter att TV4 hade börjat sända deras nya programsatsning Efter fem med Tilde de Paula Eby, 46, fick tittarna se Anna Brolin som programledare i programmet lite då och då. Många undrade vad som hände eftersom att TV4 från början gått ut med att det skulle vara Tilde de Paula Eby som skulle vara programledare.

”Tilde är programledare, men när hon inte kan så finns det andra programledare som ställer upp!”‚ skrev TV4 på sin Instagram.

Just nu har Tilde de Paula Eby fullt upp med Let’s dance vilket gör att Anna Brolin hoppar in som programledare för henne framför allt på fredagarna då Let’s dance sänds.

– Det har varit jätteroligt, det är ett väldigt nyhetsintensivt program. Sedan är ju Tilde Sveriges bästa programledare så det är ju en ära att försöka hålla fanan upp när hon inte är där, även om det är väldigt svårt att komma efter henne, säger Anna Brolin till Hänt.

Anna Brolin hyllas av tittarna

Hon har fått ett stort stöd från tittarna som trots frågor om var Tilde de Paula Eby är ändå har tagit Anna Brolin till sig.

– Tittarna har ändå varit väldigt generösa med komplimanger och det känns som att det redan är ett dedikerat gäng som följer oss, säger hon.

Att göra direktsändningar är inte lätt berättar hon, och det har varit ett hårt arbete att hoppa in i Efter fem. Hur länge hon kommer att göra programmet vet hon ännu inte, men hon hoppas på att inte behöva släppa det helt.

– Nu kommer jag köra fram tills fotbolls-VM börjar i Frankrike så det är ganska många veckor kvar. Vi börjar där. Nu hoppar jag in och så får vi se vad som händer, säger Anna Brolin.

Efter fem sänds vardagar klockan 17.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER: Anna Brolins tårar i Biggest loser: “Aldrig gråtit så mycket”

LÄS MER: Biggest Loser-Roberts ord efter anklagelserna om viktraset

FOTO: TV4