Anna Brolin ersätts av Pär Lernström som leder Fotbollsgalan 2019

Anna Brolin och Pär Lernström för Fotbollsgalan 2019

Pär Lernström är tillbaka som programledare för Fotbollsgalan 2019.
Men samtidigt bekräftar TV4 för Hänt.se att den tidigare programledaren Anna Brolin kommer att ha en betydande roll under galan.

Under torsdagsmorgonen meddelade TV4 att Pär Lernström, 39, får det ärofyllda uppdraget som programledare för Fotbollsgalan 2019. Prisutdelningen, där svenska fotbollsframgångar uppmärksammas, kommer att gå av stapeln den 11 november och sänds i TV4.

– Som stor fotbollsfantast känns det både otroligt kul och hedrande att få leda Fotbollsgalan. Speciellt efter det fantastiska fotbollsår vi haft med bland annat sommarens VM-brons, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Programledaren är onekligen en av de som syns allra mest i TV4. På fredagar leder Lernström direktsändningarna av Idol, han har även hand om Talang och Kockarnas kamp. Men nu ska han alltså få leda fotbollens största gala i Sverige.

Tyvärr kommer den svenska herrlandslaget inte vara på plats, de tvingas nobba på grund av att de bara dagar efter galan spelar avgörande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Färöarna. Och för att ladda upp maximalt befinner de sig då på Cypern på träningsläger – däremot kommer Frida Nordstrand att resa dit och sända live under kvällens gång.

Anna Brolins tid efter pausen

Några hjältar som däremot kommer vara på plats i på Hovet i Stockholm är den svenska damlandslaget som kommer hyllas och prisas för sina insatser under 2019.

– 2019 har varit ett mycket speciellt fotbollsår. Vi kommer att minnas tillbaka och hylla våra VM-hjältar, våra svenska mästare och lyfta fram några av våra största legendarer, samtidigt som vi befinner oss mitt i ett brinnande och avgörande EM-kval, säger TV4 & C Mores sportchef Erik Westberg i ett pressmeddelande.

Tidigare har Anna Brolin, 39, haft rollen som programledare för Fotbollsgalan sju år i rad. I fjol blev hon dock ersatt av Rickard Olsson efter att hon tagit en paus från TV4:s sportsändningar. Anna Brolin uppgav att hon behövde en paus efter att ha lett sändningar och agerat programledare för allsvenska matcher, dam- och herrlandskamper och även fotbolls-VM – men nu är hon tillbaka och är en av TV4:s mest återkommande profiler i rutan.

Brolins hemliga TV4-inspelningen

Ludvig Ternstedt, press och pr-ansvarig på TV4, avslöjar för Hänt.se att Anna Brolin ändå kommer att vara delaktig i Fotbollsgalan.

– Anna gör väldigt många andra projekt för oss, hon gör den allsvenska guldstriden i november och även herrarna och damernas EM-kval. Sen har hon spelat in Biggest loser och gör även Efter fem ibland när de behövs, säger Ludvig Ternstedt och fortsätter:

– Anna  kommer att vara en del av galan, men inte på Hovet. Hon kommer att resa ner till Afrika nästa vecka och göra ett speciellt inslag till galan. Sen kommer Frida Nordstrand som ledde galan med Anna för två år sen vara nere på Cypern där herrlandslaget är, de kommer vara en stor del av galan trots att de inte är på plats, säger han.

Att det är just Pär Lernström som fick uppdraget att leda Fotbollsgalan på plats har sina anledningar:

– Pär är en väldigt uppskattad programledare för många av våra program och han är en väldigt fotbollsintresserad person, det är ingen hemlighet att han är djurgårdare… Han ledde programmet 2012, det är ett tag sen men han tyckte att det var roligt då, säger Ternstedt.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Patrik C Österberg/TT