LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Anna Books vassa markering mot Katrin Zytomierska

02 maj, 2020 
Anna Book markerar nu tydligt att hon inte vill samarbeta med det företag Katrin Zytomierska nyligen blivit delägare i.
Ett företag Anna säger att hon annars älskar och har varit stolt ambassadör för under en längre tid.
– Det har inte gått många obemärkt förbi vad Katrin, under ett par år, gjorde mot mig, säger Anna till Hänt.
Annons

Anna Books ärliga ord om stora förvandlingenBrand logo
Anna Books ärliga ord om stora förvandlingen

Anna Book har länge varit ambassadör till ett bikinimärke – som nu Katrin Zytomierska blivit delägare i. Så fort det blev offentligt att Katrin blev delägare markerade Anna i en kommentar på Instagram att hon inte längre  vill samarbeta med företaget.

De två kända kvinnorna har sedan tidigare en konflikt med varandra. Bland annat ska Katrin tidigare ha påstått att Annas snabba viktras berodde på en fettsugning. Detta påstående gjorde Anna rasande som replikerade med att kalla Katrin för en “inkompetent, självupptagen sopa”, enligt Nyheter24. Efter detta ska Katrin ha gett svar till Anna på sin blogg genom att skriva:

Kan hon sluta göra sig själv till en jävla måltavla som man inte kan göra annat än att skjuta på?“, skrev Katrin på sin blogg 2009,  enligt Nyheter24.

Katrin Zytomierska om skräcken för barnens skull: ”Panikslagna”Brand logo
Katrin Zytomierska om skräcken för barnens skull: ”Panikslagna”

Aldrig fått en ursäkt

Nu berättar Anna Book för Hänt om sanningen bakom beslutet att lämna bikiniföretaget. Trots att hon inte kommer ihåg vad hon själv ska ha sagt om Katrin menar hon att de båda har en konflikt sedan tidigare.

Annons

– De orden du väljer känner jag inte igen och minns inte att jag skrivit just så, så det står jag inte för. Men, det stämmer att jag avsa mig mitt uppdrag som stolt ambassadör för företaget, som stått för mångfalden av kvinnors kroppar och former av alla dess slag, vid ägarbytet i måndags. Och ingen behöver spela dum i den här frågan tycker jag. Vi kör med öppna kort “the Anna Book-way”, säger hon och fortsätter:

– Det har inte gått många obemärkt förbi vad Katrin, under ett par år, gjorde mot mig. Enbart på grund av min dåvarande övervikt. För jag har aldrig gjort henne något illa. Hon kände och känner inte mig, vare sig då eller nu och det har heller aldrig kommit någon förklaring, ånger eller ursäkt.

Anna fortsätter med att understryka att hon inte vet var Katrin står i frågan kring övervik idag, då deras bråk var för flera år sedan.

– Så jag vet inte om de personliga värderingarna och åsikterna hos Katrin har förändrats sedan dess. Om hon har det, och blivit någon 2.0 version av sig själv, så har det gått mig helt obemärkt förbi, vilket vore synd. Jag är nämligen en öppen och väldigt förlåtande person. Om och när en människa står för sina misstag, fel och brister – men detta har jag som sagt var inte sett minsta lilla skymt av gentemot mig.

Anna avslutar med att hon vill önska företaget lycka till, då hon tycker att de alltid haft “fina och sunda kroppsideal” gällande modellerna för bikinimärket.

Hänt har sökt Katrin för en kommentar utan framgång. 

FOTO: Olle Sporrong/TT/Robert Gabrielsson/TT

Annons