Artikeln innehåller reklamlänkar

Anna Books sorg efter dotterns beslut: ”Kommer kännas i hjärtat”

Anna Book Toledanos sorg över dottern Vanessas beslut att flytta till Spanien.

Anna Books dotter Vanessa Toledano har drömt om att bo i Spanien sedan hon var liten. Nu blir drömmen verklighet i och med ett utbytesår på svenska skolan i Costa del sol. Anna Book berättar nu om känslorna inför att ta farväl av dottern.

Anna Book, 48, tillbringar mycket tid i Spanien tillsammans med maken Roberto Toledano, 51. Hon har nu varit en tid i Sverige där hon bland annat umgåtts med familjen och förberett inför yngsta dottern, 17-åriga Vanessa Toledanos, utbytesresa i Spanien.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

På sin blogg berättar nu Anna Book att de är tillbaka i Spanien för att tillbringa några dagar med Vanessa – för att sedan säga farväl för ett år. Vanessa ska nämligen plugga i Spanien.

Nu befinner jag mig i varma vackra Spanien igen, för några sista ljuvliga dagar med vår minsting och för att sedan lämna över Vanessa till hennes härliga spanska värdfamilj. DET kommer kännas i hjärtat”, skriver Anna Book på bloggen.

Anna Book Toledano med dottern Vanessa.

Anna och Vanessa har en nära relation.

Trots att det förstås känns i mammahjärtat att lämna sin dotter påminner sig Anna Book om att Vanessa länge har drömt om att göra det här äventyret – något som Anna stöttar.

”Och NU står hon här. Redo att stå på egna ben, pröva sina vingar, plugga vidare mot sina mål, träffa fler vänner, lära sig mer om sitt ursprung och sitt andra hemlands traditioner och kulturen, samt stärka sitt andra modersmål spanskan – Vanessa är jätteduktig på spanska och kommer klara sig utmärkt”, skriver Anna Book och fortsätter:

Men hon vill precis som jag, lära sig att kunna prata mer grammatiskt korrekt. Det kommer nog ett år i Spanien hos spanska värdfamiljen hjälpa henne med”.

Anna Books råd till dottern inför flytten

Även på Instagram har Anna Book berättat om Vanessa Toledanos utbytesår där hon ska studera på Svenska skolan i Costa del sol. Förtroendet för både skolan och värdfamiljen är stort från Annas sida. I ett inlägg ger hon sin dotter några värdefulla råd inför det kommande året:

Och Vanessa Book Toledano ta för dig av livet. Studera och jobba mot DINA mål, njut av resorna med skolan, träffa nya vänner, ha roligt och utforska så mycket du bara kan om kulturen. Sola, bada, träna, umgås, dansa och finns där för dina vänner, så som dom finns för dig. Detta är DIN tid, ditt liv och dina nya vackra och fantastiska erfarenheter. NJUT min älskade älskade minsting, glöm inte hur STOLT jag och pappa är över dig”, skriver Anna Book.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Ola Axman, TT/Magnus Sandberg, Instagram

SENASTE NYTT!