Anna Books plötsliga vändning – efter långa pausen

Anna Book.

I oktober tog Anna Book en paus från sociala medier. Sedan dess har hon varit puts väck.
Men nu är hon tillbaka – till följarnas stora glädje.
”Välkommen tillbaka”, skriver en.

Från att ha varit en flitig användare av diverse sociala medier tog artisten Anna Toledano Book, 49, ett drastiskt beslut för ett par månader sedan. Hon skulle ta en paus – både från sin blogg och sina sociala kanaler. I november, drygt en månad efter att hon delat sin sista bild på länge, berättade hon för Hänt om beslutet.

”Jag gillar egentligen sociala medier väldigt mycket, men det känns inte fint så som det är. Därför har jag landat i det här beslutet som är helt och hållet mitt eget och som jag funderat på sedan i påskas, så det är inget överilat beslut”, skrev hon i ett meddelande.

När Anna Book plötsligt försvann från sociala medier var det många som undrade vart hon tagit vägen. Därför valde sångerskan att skriva ett blogginlägg där hon förklarade varför hon valde att pausa. I inlägget berättade hon att pausen var ”på obestämd tid” och att hon inte längre kände för att dela med sig av sitt liv.

För Hänt förtydligade Anna vad hon menade med att hon skulle avstå från sociala medier på ”obestämd tid”:

”Om det sedan handlar om ytterligare en månad, tre månader, ett år eller aldrig mer igen? Ja, det vet jag faktiskt inte i nuläget. Jag vilar i att jag som 14-åring för snart 35 år sedan slog igenom som artist utan sociala medier. Så jag är övertygad om att jag fortsättningsvis överlever utan sociala medier med, i alla fall som människa”, skrev hon i ett meddelande.

Anna Book tillbaka på Instagram

Den 8 oktober delade Anna Book sitt sista inlägg på Instagram innan pausen – och sedan dess har det varit tyst. Men trots att Anna varit frånvarande har följarna fortsatt skriva i kommentarsfältet och undrat hur hon mår och när hon kommer tillbaka. De blev därför väldigt glada när Anna plötsligt uppdaterade sin Instagram på nytt under gårdagen med en selfie och ett par videor och bilder på Instagram story.

”Gott nytt 2020”, skriver Anna Book till en bild där hon ler mot kameran.

Anna verkar ha stängt av kommentarsfältet under bilden, men i kommentarsfältet till hennes förra inlägg uttrycker följarna sin glädje över Annas comeback.

”Men så roligt att se dig här igen. Hur mår du? Hoppas er jul och nyår var mysig”, skriver en.

”Välkommen tillbaka”, hälsar en annan.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!