Anna Book om drastiska livsbeslutet: ”Finns så mycket annat”

Anna Book berättar nu om sitt val med sociala medier.

Anna Book har slutat med både sin blogg och sociala medier.
Nu berättar hon varför till Hänt.
– Om jobbet eller karriären går i stöpet på grund av det, ja  då får det bli så, säger hon.

Anna Book, 49, har tidigare varit en aktiv instagrammare och bloggare. Men för drygt en månad sedan la hon ner båda plattformarna.

I ett blogginlägg förklarar sångerskan anledningen till att hon slutade med sina sociala medier.

”Jag bloggar och Instagrammar inte just nu, på obestämd tid. Jag tycker inte det känns fint längre. Kul skulle det absolut vara, för jag gillar det verkligen. Men det känns inte fint nu, och det är en stark känsla som jag inte kan bortse från”, skriver hon och fortsätter:

”Har man varken lusten, inspirationen eller ens riktigt tiden. Så finner man heller inte orken, och då är det ju verkligen inte värt det. Så, jag känner helt enkelt inte för att dela med mig av mitt liv längre. Det har tagit stopp just nu. Och så är det bara med den saken. Rätt odramatiskt och okomplicerat”. 

För Hänt berättar hon mer:

”Jag gillar egentligen sociala medier väldigt mycket, men det känns inte fint så som det är. Därför har jag landat i det här beslutet som är helt och hållet mitt eget och som jag funderat på sedan i påskas, så det är inget överilat beslut”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Avstår på obestämd tid

Anna Book valde att göra blogginlägget, där hon förklarar sin frånvaro, eftersom hon såg att så många undrade.

”Jag gick in igår och såg över 200 kommentarer från vänliga läsare som undrat vart jag är. Så av respekt för alla vänliga och gulliga läsare och följare, så gjorde jag ett undantag och skrev några rader till dem. Det förtjänar dem och så mycket respekterar jag ändå de som följt mig under lång lång tid många av dem”, förklarar hon.

Anna Book säger att hon kommer att avstå sociala medier på ”obestämd tid”.

”Om det sedan handlar om ytterligare en månad, tre månader, ett år eller aldrig mer igen? Ja, det vet jag faktiskt inte i nuläget. Jag vilar i att jag som 14-åring för snart 35 år sedan slog igenom som artist utan sociala medier. Så jag är övertygad om att jag fortsättningsvis överlever utan sociala medier med, i alla fall som människa”.

Hon fortsätter:

”Om jobbet eller karriären går i stöpet på grund av det, ja då får det bli så. Det finns så mycket annat i livet som tur är som man kan ägna sig åt. Min passion kommer leva vidare inom mig hur som helst iallafall och jag kan alltid få utlopp för den ändå”.

Foto: Olle Sporrong/ Eero Hannukainen/TT 

SENASTE NYTT!