LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Books nya ord efter bråket med Pernilla Wahlgren

14 apr, 2020 
Lina Arvidsson
Anna Books nya ord efter bråket med Pernilla Wahlgren
Storbråk utbröt mellan Anna Book och Pernilla Wahlgren efter en kommentar på Instagram.
Nu talar Anna Book ut om händelsen – och säger att hon drabbats av hot och hat.
”Jag skulle aldrig göra så här mot en annan människa”, säger Anna Book.
Annons
Pernillas stora livsförändring för barnens skullBrand logo
Pernillas stora livsförändring för barnens skull

Häromdagen utbröt bråk mellan svenska kändisarna Pernilla Wahlgren, 52, och Anna Book, 49. Båda damerna är ofta aktiva på sociala medier och det är också på Instagram som bråket tog sin början.

Det var efter att en av Anna Books följare skrivit att hon använder ”snyggfilter” som sångerskan röt ifrån.

Bitterkärringar”, kallade hon dem som påstår att hennes bilder ser retuscherade ut. Hon menar istället att det är en sund livsstil som gör att hon ser ung ut.

Pernilla Wahlgren skrev en kommentar – och bråket var igång.
Pernilla Wahlgren skrev en kommentar – och bråket var igång.

Detta fick Pernilla Wahlgren att reagera. I en kommentar påpekar hon att det är helt okej att använda filter på Instagram – men att det är viktigt att vara ärlig med det.

”Men snälla. Nu måste jag reagera. Det är helt okej att använda olika filter om man tycker det är kul. Men då får man också ta att vissa som ser bilden kommenterar detta, och stå för det. Vissa av dina bilder har ju ett hitte på-filter som barn mest brukar använda, och det får väl du också använda om du tycker att det är kul. Men det är oerhört viktigt att vi också vågar visa oss som vi är ibland, utan filter. Vi som har varit med ett tag måste föregå med gott exempel”, skriver Pernilla Wahlgren och fortsätter:

Annons

”Så nästa gång någon påpekar dina dockfilter, svara ingenting om du vill eller säg som det är: Ja jag har lagt på ett gulligt roligt filter som jag tycker är kul att använda ibland. Det är bättre att svara så än att ljuga och kalla folk för bitterkärringar.”

Anna Book ger svar

Anna Book försvarar sig efter kommentaren och menar att Pernilla kastar sten i glashus. Anna skriver också att hennes kamera är trasig vilket ger bilderna en mjukare ton.

Men filter använder hon inte, vidhåller Anna Book.

Pernilla Wahlgren svarar även på detta.

“Det jag reagerade på var dina onödigt aggressiva svar till dina följare som har uppmärksammat dina ofta tokretuscherade bilder och de väldigt uppenbara dockfilter som du ofta använder”, skrev Pernilla Wahlgren i en kommentar till Anna Books inlägg.

Nu har Anna Book talat ut i Aftonbladet där hon understryker att hon alltid stått för den hon är.

– Och Pernilla säger att jag inte vågar visa mig som jag är, och det har jag ju verkligen alltid gjort. Jag har stått för min armplastik, min bröstplastik, min gastric bypass, att jag har fixat mina tänder … Jag har alltid varit en öppen bok. Jag kan tycka att det är obefogat av henne att kritisera mig överhuvudtaget, säger Anna Book till Aftonbladet.

Annons

Vill besöka Pernillas podd

Anna tycker också att det är märkligt att Pernilla kommenterar hennes bild då de inte ens följer varandra på Instagram. Anna menar också att hon drabbats av hot och hat efter händelsen.

– Jag har fått utstå grova påhopp, flera falska anklagelser och till och med hot på grund av hennes agerande. Och jag har blivit bombad med meddelanden, med kommentarer och jag har till och med fått privata brev skickade till min hemadress från människor som häver ur sig att jag är en äcklig lögnare. Och det här är på grund av Pernilla Wahlgren, säger Anna Book.

Hon avslutar med att säga att hon gärna kommer som besökare till Pernillas podd.

– Jag skulle aldrig göra så här mot en annan människa. Jag vill inte bråka med någon, det här är så jäkla tråkigt, säger Anna Book.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons