Artikeln innehåller reklamlänkar

Anna Books ilska över fansens ord om kroppsförändringen

Anna Book rasar mot vikthetsen efter Biggest loser VIP.

Anna Book vann TV4-programmet Biggest loser VIP för två år sedan. Efter att då ha tappat nästan 23 kilo sätter nu Anna ner foten mot vikthetsen och konstaterar att man inte blir lyckligare av att vara smal. ”Lyckan kommer av andra viktigare saker i livet”, skriver Anna Book.

Anna Book, 48, tog hem segern i TV4:s vikttävling Biggest loser 2017. Det blev tuff slutkamp där finalen stod mellan Anna, kändispastorn Runar Sögaard, 51, och artisten Loulou Lamotte, 38. När programmet började spelas in vägde Anna Book 79,4 kilo. I finalen hade hon tappat 22,7 kilo.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Efter vinsten i Biggest loser VIP fick Anna Book ta emot mycket hat på sociala medier och det blev ett stort fokus på hennes vikt. Många av hennes följare ställde frågor om hon gått upp på vikt efter Biggest loser VIP och i februari gav hon svar på tal i ett inlägg på Instagram.

”Jag har och försöker alltid vara rakryggad, dela med mig och vara ärlig. Och jag är faktiskt bara människa. Jag är inte större än någon annan. Men jag är väl inte mindre än någon annan heller. Eller? Det känns som jag aldrig kan göra rätt”, skrev Anna Book då.

I ett långt blogginlägg berättar nu Anna Book att hon är trött på både vikthets och utseendefixering.

Om tre månader fyller jag 49 år och jag befinner mig då mitt i livet. Jag är gift och lycklig, jag har fått tre barn och jag har överlevt sjukdomar och elände till förbannelse. 5 ggr har jag till och med varit nära att mista mitt liv i sviterna av mina magbesvär. Men jag är fortfarande här … och jag inser äntligen hur stark jag faktiskt är. Jag inser hur stark min KROPP är! Och det är på tiden att jag börjar älska den på riktigt”, skriver Anna Book.

”Bara en siffra”

När Anna Book vann Biggest loser VIP vägde hon 56 kilo. Anna skriver att hon idag inte vet vad hon väger – och att hon inte heller bryr sig om det.

För det är bara en siffra och jag vill inte vara fjättrad vid dom siffrorna mer, jag är trött nu. Trött på åsikter som uttalas högt om min vikt, min kropp och fixeringen vid att så många tar sig friheten att gå på mig om detta i princip varje dag, på ett eller annat sätt”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/By3VujioZQ7/

Anna Books nya målsättning

Anna Book säger nu att hon satt upp nya mål i livet, men vilka målen är vill hon inte gå in på då hon känner att det sätter för stor press på henne själv. Med sin medverkan i Biggest loser VIP ville hon hitta balans i sin hälsa och vinna hela tävlingen, vilket hon också gjorde.

Målet var då bland annat och i första hand, att vinna tillbaka hälsan OCH sedan att vinna hela skiten, vilket jag imponerande nog gjorde med bravur och väldigt stor marginal. Men inte ens det tycktes ”duga” och med facit i hand så kan jag konstatera att, man verkligen inte blir lyckligare för att man är smal. Lyckan kommer av andra viktigare saker i livet, så som kärleken, tryggheten och hälsan”, skriver hon.

För att markera att hon inte vill veta av mer vikthets har Anna Book nu lagt upp bilder på sig själv i baddräkt på Instagram och sin blogg.

Och idag kastade jag kläderna och badade på allmän badplats för första gången på säkert 15 år …” skriver Anna Book. 

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram 

SENASTE NYTT!