LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anna Book tappade minnet efter sin mammas död

11 mar, 2016 
AvAngelica Jaako Billenman
För snart sju år sedan hittade Anna Book sin mamma Marita död. Hon hade avlidit i sviterna efter lungsjukdomen KOL. Trots att dödsbudet var väntat föll Anna ner i en djup depression.
Annons

Bara några dagar innan Anna Books, 45, mamma Marita skulle fylla 70 hittades hon död av Anna och hennes syster. Trots att Marita hade varit sjuk i två år i lungsjukdomen KOL kom dödsbudet ändå som en chock för sångerskan som blev djupt deprimerad.

– Hon var mitt liv. Jag vill höra mammas röst, ha hennes armar runtomkring mig. Jag har ett hål i mitt hjärta. Vet ingen som ska fylla det tomrummet. Hon har format mig till den jag är, gett mig allt. Jag vet inte vart jag ska ta vägen utan mamma, har Anna tidigare berättat för Extra.

Anna Book med mamma Maritha Lets's dance 2006-02-03 (c) Karin Törnblom / IBL
Marita såg Anna dansa sig till en andraplats i “Let’s Dance” 2006.

Anna och hennes mamma hade en tajt relation och när hon dog föll Anna allt mer ner i mörkret. Sorgen fick henne att tappa minnet och hon minns nästan inte idag vilken karaktär hon gjorde rösten till i de tecknade filmerna “Toy Story 2” och 3 i början av 2000-talet.

Annons

Det är knappt så jag minns vad jag hette i ‘Toy Story’ så ni får ursäkta mig, mitt minne är inte så bra efter att min mamma gick bort och jag fick en depression. Då satte det sig liksom på minnet“, låter hon hälsa via appen Periscope.

Anna Book får framföra sitt diskvalificerade bidrag utom tävlan Melodifestivalen 2016, deltävling 1 i Göteborg, repetitioner 2016-02-05 (c) WIXTRÖM PETER / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85326
Anna har fortfarande idag stor sorg efter sin mamma.

Anna har förut berättat att maken sedan snart 15 år, Roberto Toledano, 47, varit ett stort stöd under alla svåra stunder, vilket han bekräftar:

– När den ena är starkare, och den andra svagare, brukar man stötta varandra. Precis som ett hus som är på väg att falla, så får man sätta en pelare så att inte huset faller. Det har jag sagt till Anna också, att någon dag kanske jag faller och då hoppas jag att jag får stöttning av henne. Man stöttar varandra i alla lägen, sa Roberto nyligen i Extra.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons