Anna Book om tiden i Biggest loser VIP: ”Livrädd”

Anna Book berättar nu om tiden i Biggest loser VIP 2017.

Anna Book vann Biggest loser VIP 2017 efter att hon gått ner nästan 23 kilo. Nu berättar hon om tiden i programmet på sin Instagram.

För drygt ett år sedan gick Anna Book, 48, hem som vinnare i kändisversionen av Biggest loser, Biggest loser VIP, som sänds i TV4. Sångerskan hade gått ner 22,7 kilo i vikt, vilket var 28,6 procent av hennes kroppsvikt. Hon slog därför artistkollegan Loulou Lamotte, 37, som visserligen hade gått ner 30,1 kilo, men endast 22,4 procent – och det är procenten som räknas!

Just nu sänds Biggest Loser VIP återigen, där kocken Alexandra Zazzi, 52, Farmen-profilen Alexandra Louthander, 27, krögaren Carl Jan Granqvist, 72, och journalisten Erik Hörstadius, 54, slåss om finalplatserna. Anna Book följer programmet från hemmaplan, vilket har fått henne att minnas förra årets bravader:

”Tittade på Biggest Loser VIP igår och vilka häftiga minnen man får då! Tänk att jag själv har gjort den resan. Tänk att jag gjorde alla utmaningar, alla träningar och alla tävlingar – utan att hoppa av en enda gång, utan att säga det klarar jag inte! Jag sa aldrig nej, jag var livrädd och osäker för det mesta. Men jag tog besluten inför varje ny utmaning att det får bära eller brista, bara jag försöker mitt bästa.” skriver hon på sin Instagram och delar några bilder från tv-inspelningen.

Handlade inte bara om att bli smal

Anna Book säger att hon inte bara vann hela programmet utan också att det handlade om en personlig vinst, där hon vann tillbaka sin hälsa.

”För mig handlade det inte längre om att bli smal, så som jag ändå blev med den hårda träningen som låg bakom i kombination med kosten. Det viktiga för mig var att bli frisk, starkare, att hitta ny kunskap, komma till mina personliga insikter om vad som är bra för MIG, bli sundare, våga utmana mig själv, hitta tron på mig själv och försöka finna en balans.” skriver hon och förklarar att det är en pågående process, även efter programmet.

”Jag fortsätter min resa, jag fortsätter att jobba på allt, även de saker jag känner mig tryggare i för jag är inte 100 % än – det har bara gått 1 1/2 år sedan min nya resa började. Och det kommer ta tid innan jag nått min slutliga destination.”

Anna Book passar också på att ge sina bästa råd till de som också jobbar med sig själva.

”Till dig som också tvivlar / tro på dig själv och ge aldrig upp. Men ge det tid! Och var snäll emot dig själv. Sätt upp små delmål på vägen mot ditt stora mål – All lycka till!” skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Anna Books egna ord om missen – därför saknades hon i Biggest loser VIP

LÄS OCKSÅ: Anna Books glädje över flytten – avslöjar ovanliga detaljen

FOTO: IBL/Patrik C Österberg, TV4, Instagram

SENASTE NYTT!