LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Book om förändringen efter Biggest loser VIP: ”Ångest”

01 dec, 2018 
Lina Arvidsson
Anna Book om svåra tiden efter Biggest Loser VIP då hon drabbades av hat.
Anna Book tog hem segern i Biggest Loser VIP förra året. När inspelningen var över väntade en tid med hat och elakheter på Anna Books sociala medier. Nu berättar hon om den svåra tiden.
Annons

Ett år har gått sedan Anna Book, 48, tog hem segern i TV4:s vikttävling Biggest loser VIP. I programmet kämpade hon om förstaplatsen mot andra kändisar. Anna Book vann genom att gå ner 22,7 kilo – från 79,4 kilo till 56,7 kilo.

På bilderna från finalen av Biggest loser VIP syns Anna Book glädjestrålande fira sin seger. Men när kamerorna slocknat blev det desto svårare för Anna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Efter Biggest Loser VIP, i slutet av 2017 och början av 2018, gick jag in i något av en vägg. Elden försvann och jag utvecklade en stor ångest, säger Anna Book i en intervju i Allt för föräldrar som hon nyligen börjat blogga för.

Anna Book var redan då aktiv på sociala medier och det var där som elaka och hatiska kommentarer började rulla in. Måltavlan för hatarna var hennes utseende och hennes kropp.

– Det gick så långt att jag kände ångest om jag exempelvis köpte onyttiga snacks till min son på Ica. Jag kände mig alltid iakttagen och som att jag ständigt dömdes. Det var som att alla ville se mig misslyckas, att de ville se en blöda, säger Anna Book.

Annons

Känner stor stolthet i det det kan ingen rucka på – tyck vad du vill – tänk vad du vill. Men finns det inga gränser för vad eller hur mycket man som i mitt fall (eftersom detta är min Instagram) ska behöva tåla stå ut med? Ja jag jobbar i offentliga sammanhang….men betyder det att man får påstå göra precis vad som helst mot mig?!”, frågade sig Anna Book på Instagram i somras.

Anna Book vägrade vika för hatet

Trots att tiden efter Biggest Loser VIP blev tuff för Anna Book valde hon att inte lägga ner sina sociala medier. Hon ville fortsätta skriva om sitt liv och lägga upp sina bilder. Hatarna skulle inte få vinna.

– Jag kände att jag inte vill sluta, för det skulle vara att låta dem vinna. Jag tänkte att “ska jag sluta gör jag det när jag är stark”. Och hur hårda kommentarerna från andra än var, så var kommentarerna från mig själv ännu hårdare. Jag är min egen hårdaste kritiker och min egen värsta fiende, säger Anna Book.

FOTO: Magnus Sandberg/IBL

Annons