TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Anna Book i smärtor trots ingreppet: "Behöver hjälp"

26 nov, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Anna Book har opererat sin livmoder och är så gott om steril. Anledningen var att hon ville bli av med sina smärtor under mensen.
Anna Toledano Book har i hemlighet genomgått ett ingrepp i underlivet för att minska sina rikliga menstruationer och stora smärtor. Nu berättar hon för första gången om det.
Annons

Sångerskan Anna Toledano Book, 48, har lidit av svåra smärtor i samband med mens i många år, så till den grad att hon förra året bestämde sig för att göra en endometrieresektion, det vill säga en borthyvling av livmoderslemhinnan.

Ingreppet har nu i princip gjort henne steril och möjligheterna att få barn är starkt reducerade.

– Jag gjorde det för precis ett år sen efter långt och moget övervägande. Min livmoder var redan allvarligt skadad vilket gjorde att en graviditet skulle kunna utgöra fara både för mig och barnet. Det var anledningen att jag var tvungen att avbryta en graviditet under min tid i Let’s dance 2006, säger Anna Book till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anna Books make, Roberto Toledano, 50, har varit ett stort stöd hela tiden och erbjöd sig till och med att sterilisera sig själv för att Anna inte skulle bli oönskat gravid, men det skulle inte hjälpa henne med hennes smärtor.

Sorg att det inte blir fler barn

Idag säger hon att det är lite sorgligt att det inte blir fler barn för paret, som har Antonio, 18, och Vanessa, 16, tillsammans, samt Anna Books dotter Felicia, 27, från ett tidigare förhållande.

Annons

– Det är alltid en sorg när man kommer till vägs ände. Man inser att man blir äldre och kroppen förändras. Men jag är 48 år, jag har förlikat mig med det, säger hon.

Däremot har hon inte blivit bättre efter ingreppet och kollar nu efter en annan lösning.

– Den största förändringen för mig är mindre utdragna menstruationer. Jag har fortfarande väldigt ont i livmoder och äggstockar. Det har inte varit hundra för mig, och nu ska vi diskutera vad nästa steg blir. Det känns fortfarande inte som det optimala för mig, jag behöver få fortsatt hjälp, säger hon.

FOTO: IBL/Magnus Sandberg, IBL/Karin Törnblom

Annons