TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anna Bergendahls besked om Melodifestivalen: ”Kan bli farligt”

11 aug, 2019 
Andreas Kristensson
Anna Bergendahls vändning efter melodifestivalen
Anna Bergendahl kom till final med låten Ashes to ashes i Melodifestivalen 2019. Nu kommer artisten med ett nytt besked om en framtida medverkan i Melodifestivalen.
Annons
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsenBrand logo
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen

Låtskrivaren och artisten Anna Bergendahl, 27, kände en stor besvikelse 2010 när hon först vann finalen i Melodifestivalen men sedan misslyckades, för första gången i Sveriges historia, med att ta sig vidare från semifinal till den stora finalen i Eurovision Song Contest.

– Jag mådde dåligt i flera veckor efteråt, säger Anna Bergendahl i podcasten Nemo möter en vän.

Trots motgången valde Anna Bergendahl att återigen ställa sig på scenen i den folkära musiktävlingen, något hon lyckades väldigt bra med. Med låten Ashes to ashes tog hon sig ända till final där hon till slut slutade på en tionde plats.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anna Bergendahl tackade nej till att vara med

Efter två deltaganden i Melodifestivalen berättar Anna Bergendahl att hon faktiskt har blivit tillfrågad en tredje gång. Den gången tackade hon däremot nej.

– Jag fick en konkret fråga om att framföra låten Torn men då den inte var min stil så jag tackade nej.

Annons

Låten framfördes i stället av Lisa Ajax som också tog sig till final i Melodifestivalen.

Anna Bergendahl har varit med totalt två gånger men det stoppar henne inte från att öppna upp för ett tredje försök.

– Jag är supersugen! Efter jag var med gav det verkligen mersmak och jag skulle jättegärna vara med igen, säger hon i podcasten.

Hon vill däremot vara tydlig med att det inte får bli uttjatat och att hon verkligen vill undvika det farliga med att bli en i mängden som det svenska folket tröttnar på. Överexponeringen är något Anna vill undvika så gott det går.

– Samtidigt som det är kul, vill jag inte göra det typ tre år i rad som många gör för det kan bli farligt. Jag vill inte bara bli en mello-artist i framtiden, förklarar Anna Bergendahl.

FOTO: TT

Annons