LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Ankas livsbeslut med David efter IVF-läkarens ord

28 nov, 2019 
Malin Ljung
Anna Ankas och fästmannen David Johansson
Anna Ankas dröm om att få ett biologiskt barn med kärleken David Johansson har lagts ner.
Efter läkarens dystra besked till paret berättar tv-profilen att de avslutat gravidkampen.
– De har erbjudit att plantera in donerade ägg med garanterade resultat, men det är jag inte villig att göra på grund av att genetiskt kommer det inte vara mitt barn, säger hon till Hänt.se.
Annons
Följarnas upptäckt i Maria Montazamis bild på sonen NicholasBrand logo
Följarnas upptäckt i Maria Montazamis bild på sonen Nicholas

För två år sedan träffades Anna Anka, 48, av Amors pilar när hon träffade kärleken David Johansson, 28.

I våras berättade hon för Hänt att de drömde om att skaffa ett gemensamt barn. Tv-profilen och den personliga tränaren var medveten om att hennes ålder kunde ställa till det för dem, men att de var villiga att testa alternativa metoder.

– När det kommer till barn har vi pratat om det, jag har inte tiden på min sida men är villig att testa IVF om jag inte kan bli gravid naturligt, berättade hon då.

Läkarens gravidbesked till Anna Anka

Nu avslöjar Anna Anka i en exklusiv intervju med Hänt.se att hon och David tagit beslutet att inte skaffa barn. Detta efter att ha fått ett tungt besked av läkaren.

– Vi har undersökt om IVF och har besökt den bästa kliniken i Los Angeles. Men chansen är minimal att det ska bli något, och det kostar enorma summor som vi tycker känns onödigt med så minimala marginaler och chanser att det ska lyckas, säger hon.

Anna Anka och fästmannen David Johansson
Anna Anka är lycklig tillsammans med fästmannen David Johansson.

Läkaren har dock uppmärksammat paret att det finns ytterligare en väg att gå, nämligen att använda äggdonation. Anna Anka menar att äggdonation är något många äldre kändisar använder sig av i sitt försök att bli gravida, men att det är få som pratar om det. Hon ser dock inte detta som ett alternativ.

Annons

– De har erbjudit att plantera in donerade ägg med garanterade resultat, men det är jag inte villig att göra på grund av att genetiskt kommer det inte vara mitt barn… Hade jag inte haft barn sedan tidigare så kanske jag hade varit mer öppen för det.

Anna Anka och David Johanssons dröm om framtiden

Anna Anka har sedan tidigare de två barnen Ellie och Ethan. För fyra år sedan förlorade hon dem efter en lång och bitter vårdnadstvist med ex-makarna. Anna har tidigare berättat om att det som får henne att hålla ut i situationen är att återförenas med barnen den dag de blir myndiga.

Anna Anka säger att hon och David, trots läkarens dystra besked om att de ska kunna få ett biologiskt barn, är okej med situationen.

– Vi har lagt barn åt sidan,  och vi är båda ok med det… En dag kommer mina barn tillbaka så vi kommer inte vara utan barn framöver, säger hon.

FOTO: Privat, Olle Sporrong/EXP/TT

Annons