Anna Anka tvingades fly hemmet: "Omringade av branden"

Anna Anka lämnade sitt hem i Westlake village för branden

Hundratusentals människor har tvingats lämna sina hem när bränder rasar i Kalifornien. Tidigt på fredagsmorgonen evakuerades Anna Anka och pojkvännen David Johansson av poliser.

Den svenska Hollywoodfrun Anna Anka, 47, och pojkvännen David Johansson, 27, har tvingats fly från sitt hem i Westlake Village i Kalifornien på grund av bränderna som rasar i området.

– Vi bor på Lake Sherwood-sidan om Westlake Village och vi är omringade av branden, skriver Anna Anka till Hänt under lördagskvällen.

Hon och David har befunnit sig i hemmet ända fram tills tidiga fredagsmorgonen, då var läget alldeles för kritiskt för att våga stanna längre.

– Vi blev evakuerade av polisen klockan 4 på morgonen, det tog timmar innan vi kunde komma ut ur det brinnande områdena. Till slut körde vi genom små vägar i bergen i Malibu som nu är helt nedbränt, säger Anna.

Just nu befinner sig branden en kilometer från hennes hem, och Anna Anka håller en tumme för att vindarna inte tar riktning mot hennes hus.

Anna Anka: “Frustrerande och stressigt”

– De kämpar med branden och vi håller tummarna för att vindarna inte vänder, då klarar inte mitt hus det.

Anna Anka upplever att uppdateringarna är få, och det gör att situationen känns väldigt orolig. Hundratusentals människor har tvingats lämna området och sina hem, 35 personer saknas i nuläget och elva personer uppges ha avlidit.

– Det är frustrerande och stressigt att inte veta vad som händer. Så många folk har förlorat sina hus och liv, jag är så ledsen för deras skull.

Tillsammans med pojkvännen David befinner hon sig nu i säkerhet i Long Beach.

– Jag är så tacksam att David och jag är i säkerhet och jag håller tummarna för att inte fler liv eller hus blir förlorade.

Samtidigt riktar hon mängder av kärlek till de brandmän och poliser som jobbar dygnet runt för att få bränderna under kontroll.

Caitlyn Jenners hem totalförstört

I flera av de branddrabbade områdena bor mängder av kändisar som tvingats överge sina hem de senaste dagarna. Under fredagen tvingades tv-profilen Caitlyn Jenner, känd från Keeping up with the Kardashian, tillsammans med fästmön Sophia Hutchins fly från sitt hem i sista stund.

I en video på Instagram-stories berättade en skärrad Sophia Hutchins att de hunnit få med sig några få ägodelar, men att de tillsammans med sina hundar ändå var i säkerhet.

Tio minuter efter att de lämnat villan var den omringad av elden och har nu brunnit ned till grunden.

“Vi kom ut. Vi är säkra. Vi vet inte hur omfattande skadorna är, men när vi lämnade såg det inte alls bra ut”, skriver Sophia Hutchins på Instagram.

FOTO: Ibl