LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Anka talar ut adoptionen – sanningen bakom flytten till USA

09 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anna Anka
Anna Anka slog igenom för svenska folket i Svenska hollywoodfruar.
Nu avslöjar hon anledningen bakom flytten till USA.
– Jag var adopterad och hade ingenting som höll mig kvar i Sverige, berättar Anna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Anka ryter ifrån mot gruppen: ”Ni vill…”Brand logo
Anna Anka ryter ifrån mot gruppen: ”Ni vill…”

Den forna hollywoodfrun Anna Anka är en karaktär tv-tittarna väl minns. Nu var det längesedan hon syntes till i tv-sammanhang men nyligen gjorde hon en öppenhjärtig intervju i podcasten Peppcast där hon berättar om ett förflutet få vet om och varför hon tillslut flyttade till USA.

Anna Anka om adoptionen och flytten till USA

Anna föddes i Polen. Hennes biologiska mamma Helena gick bort när Anna var liten och därför fick hon bo på barnhem under en period. Som treåring adopterades hon av familjen Åberg och hennes nya hemort blev istället Bjuv i Skåne.

Annas adoptivföräldrar Wanda och Gunnar Åberg har åkt på diverse kängor från Anna under perioden då hon medverkade i Svenska Hollywoodfruar.

– Min adoptivmamma var aldrig hemma utan var alltid ute och dansade och festade med sina väninnor. Min adoptivpappa var en alkoholist som satt och drack varje helg, sa hon i ett avsnitt av programmet.

I podcasten Peppcast berättar Anna att hon inte hade något som höll henne kvar i Sverige.

Annons

Hon längtade efter ett liv som erbjöd henne mer än vad hon hittills hade upplevt i Bjuv och och kände att något saknades. När dessutom relationen med adoptivföräldrarna blivit allt sämre fanns det inte längre något som hindrade henne från att jaga sina drömmar.

– Jag kände när jag var väldigt ung i och med att jag var adopterad att jag inte hade någonting som höll mig kvar i Sverige. Jag hade stannat i utvecklingen som person och kände att det måste finnas mer i livet än vad jag fått uppleva som ung tjej, berättar Anna i podcasten.

Drömmen om ett bättre liv blev sann

Anna kände sig hemma så fort hon satte sin fot på Los Angeles flygplats. Att hon vågade ta det stora steget att flytta på egen hand berättar hon är för att hon alltid bara haft sig själv att lita på.

– Jag har alltid varit själv. Jag har aldrig haft någon som vägleder mig eller vill mig väl. Jag fick lära mig tidigt att jag inte hade någon jag kunde lita på. Jag har fått förlita mig på mig själv och driva mig själv framåt, berättar Anna.

Anna Anka, 52, är idag gift med David Johansson, 32, och paret bor tillsammans i ett hus i Lake Sheerwood i Los Angeles. Tillsammans driver de en coachingverksamhet där de hjälper kunder med hälsa, kost och livsstil.

FOTO: TT

Annons