Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Anka om barnen – så ser relationen till Elli och Ethan ut idag

20 okt, 2023 
Anna Anka + barn
Hänt möter Svenska Hollywoodfruar-profilen Anna Anka som har lagt tv-karriären bakom sig och fokuserar istället på sin podcast.
✔︎ Verkliga relationen till barnen Elli och Ethan idag
✔︎ Sorgen över sista mötet med sonen: ”Kände inte igen honom”
✔︎ Stora lyckan med maken David
✔︎ Därför blir det inte mer tv för Anna Anka
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mauri Hermundssons om händelsen med Anna Anka och Paul Anka: ”Nästa blir gripen”Brand logo
Mauri Hermundssons om händelsen med Anna Anka och Paul Anka: ”Nästa blir gripen”

Anna Anka, 52, slog igenom som en av fruarna i Svenska Hollywoodfruar. Sedan tiden vi följde henne i tv-rutan har mycket ändrats, speciellt gällande privatlivet. Vid tidpunkten Anna var med i programmet var hon gift med Paul Anka, 82, men 2010 valde det forna paret att gå skilda vägar och skilsmässan blev allt annat än en lugn historia.

Nu är Anna aktuell med podcasten Melodies of life, en podd som hon gör bland annat för sina barns skull. Anna är mamma till Elli, 21, som hon har tillsammans med Lou Yeager, samt sonen Ethan, 18, som hon fick med Paul Anka.

Anna Anka om barnen – startar podd för att de ska lära känna sin mamma

Anna har genomgått tunga vårdnadstvister och har förlorat vårdnaden om båda barnen. Men nu hoppas hon att hennes barn ska lära känna henne genom podcasten.

Annons

– Jag har velat göra det länge men så har det inte blivit av för det kräver mycket tid när man ska ha bra innehåll och ha intressanta personer att prata med. Anledningen är egentligen att jag hoppas att mina barn ska få höra den och lära känna mig som deras mamma. För de har ju inte varit i mitt liv de senaste 10 åren, så de vet ju inte vem jag är, säger Anna till Hänt.

Hon fortsätter:

– Barnen vet bara vad de har fått höra i och med att de var så små när de blev lämnade och inte fick se mig. Så jag vill att de ska få lära sig lite om vad jag gör och få se vem jag är som person, hur jag hjälper andra. Så de får en annan sida än den sidan de blivit tillsagda.

Vet du i nuläget om de har hört podden?

– Det vet jag inte men i första avsnittet skrev jag ett kärleksbrev till mina barn. Så kanske är det någon som känner dem och hör den. På något sätt kommer det väl fram till dem och då kan de bilda sig en egen uppfattning om mig.

Annons

– Elli fyller 21 år idag faktiskt och de börjar bli vuxna nu. Det är svårt att hålla en lögn när folk börjar bli äldre. Det funkar när man är ung och man är ett barn men det kommer en tid när alla växer upp.

Ärliga orden om att förlorat vårdnaden: ”Jag har bearbetat min sorg”

Relationerna inom familjen är svåra och Anna hoppas att hon och barnen ska få mer kontakt framöver.

– Paul har nu sålt huset, han bor några minuter från mig. Han har satt det på marknaden och vill flytta härifrån. Det är för att Ethan har fyllt 18 år nu, så nu är Paul rädd. Nu kan han inte gömma sig bakom advokater och domstolar, Paul kan inte göra något för att stoppa Ethan från att komma till mig nu om han vill det. Så här var det med Elli också, så fort hon fyllde 17 så flyttade pappan från LA och tog henne till Florida. Det är så tragiskt för de använder samma taktik.

Annons

– Jag säger att du kan springa, men du kan inte springa så många år till för de växer upp. Folk kommer ifrågasätta varför de inte har kontakt med sin mamma och de kanske skaffar förhållanden där deras partners frågar. Så det är bara en tidsfråga. Om något hade hänt mig och jag inte lever imorgon, då har de fått höra sin mammas sida av allt som har hänt.

I nuläget har du inte kontakt med någon av barnen?

– Nej det har jag inte.

Hur känns det?

– Jag har ändå bearbetat min sorg för många år sedan så jag har accepterat det. Jag har alltid tänkt att det kommer en dag då de kommer tillbaka för de kommer ha frågor. De kommer undra varför de inte har fått vara i mitt liv, när man är äldre ifrågasätter man allting.

Du har ingen kontakt med de, men hur tror du de har det med papporna?

– Jag tror inte att de mår bra. Man kan alltid hålla upp en fasad men i och med att jag jobbar som jag gör med människors beteenden så ser jag och läser mellan raderna att det är inte vad folk säger eller vad de visar.

Annons

– Jag såg Ethan för ett år sedan i domstolen för jag ville att han skulle veta att jag fortfarande älskar honom och att jag vill ha honom i mitt liv. Jag kände inte ens igen min egen son, det tycker jag är fruktansvärt men han är helt deprimerad och såg helt ovårdad ut. Jag kände inte igenom honom alls och det var en fruktansvärd syn att se sitt barn må så dåligt.

Anna Anka och Pauls nya ex-fru Liza fann varandra – pratade ut härom året

Sedan äktenskapet med Anna har Paul Anka även varit gift med Lisa Pemberton men de skilde sig 2020.

– Hon kom hit och berättade allting om hur de hade ljugit i domstolen och hur de gjorde detta för att de skulle knäcka mig mentalt, säger Anna om Lisa.

Duon pratade ut och blev en del av varandras liv.

Annons

– Hon undrade hur kan du ta in mig och visa mig kärlek efter allting jag har gjort mot dig. Jag har förstört hela ditt liv och tagit ditt barn ifrån dig.

Anna har som tidigare nämnt ingen kontakt med något av barnen idag, vad hon även fick veta genom Lisa var att inte heller barnen har kontakt med varandra.

– Lisa berättade att Elli och Ethan inte har någon kontakt och jag frågade varför inte för jag tycker det är viktigt, de är ändå syskon. Men då sa hon att Ellis pappa har haft stort inflytande på henne att hon inte ska ha något med honom att göra.

– Först förlora hon sin mamma, sen förlora hon sin bror. Förstår du vilken sorg det är hon går och bär på. Hon dränker hela sin sorg tid med hästen, det är ett sätt för henne att inte behöva ta tag i verkligheten. Det blir en fantasi som man kan gömma sig bakom.

Elli och Anna hade däremot kontakt för ett par år sedan, men enligt Anna lade sig ex-maken i relationen och fick dottern att sluta höra av sig.

Annons

– Hon sa att pappa fick reda på att vi hade kontakt och han var inte stöttande och tyckte inte om att vi hade det. Han styr henne med hästarna, pratar du med mamma får du inte rida längre.

Senast Anna såg Elli var i augusti 2023, då hade Anna inte sett dottern sedan hon var 16 år gammal. Men fem år senare dök hon upp utanför Annas dörr under en incident gällande medborgarskap.

Därför kommer Anna Anka inte synas mer i tv-rutan – beslutet efter insikten

Utöver podcasten väntar nu spännande tider för Anna som även håller på att skriva en bok. Tv däremot känner hon sig klar med.

– Om jag ska vara ärlig tror jag att jag är har blivit blacklistad i Sverige och det är okej. Jag bryr mig inte om det. Jag tror att man har olika steg i livet. Jag tror att varje person har mening med att göra något meningsfullt.

Hon förklarar att Svenska Hollywoodfruar var ett första steg i målet mot vad hon var menad till att göra.

Annons

– Det var bara ett steg till mitt stora uppdrag i livet. Att förlora barnen, ja jag var mamma till två barn men jag tror att mitt uppdrag i livet är att vara mamma till miljontals barn i hela världen. Jag ska hjälpa de att behålla sina föräldrar, säger Anna och berättar om det projekt hon arbetar med kring barns rättigheter att få ha båda sina föräldrar i sitt liv.

Nyligen såg vi dig i Mauri – vad hände sen? men blir det mer tv än så?

– Jag tror det här var den sista tv-showen som svenskarna fick se Anna Anka i. Jag känner nu att man är äldre, man har en annan visdom och en annan mening med livet.

Att Anna är tacksam över livet och att hon funnit vad hon vill fokusera på är tydligt. Även tacksamheten för nuvarande maken David Johansson är stor.

– Vi har en fantastisk relation. Ibland får jag knipa mig själv i handen för jag är så tacksam för honom och vår relation. Jag har aldrig haft det här tidigare i mitt liv så jag värdesätter det så mycket, säger Anna.

Anna med maken David. Foto: TT

FOTO: TT

Annons