LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nu väller anmälningarna in – Anne Lundberg mitt i kritikstormen: ”Sinnessjukt”

07 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anne Lundberg
Husdrömmar är i blåsväder.
Programmet har nu fått kritik och flera anmälningar har skickats in till Granskningsnämnden.
”Detta är korruption”, skriver en av personerna som anmält.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”Brand logo
Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”

Anne Lundberg är programledare för SVT:s program Husdrömmar. Programmet har nu stött på patrull och flera anmälningar har rullat in under den senaste tiden rapporterar Nyheter 24.

Anne Lundberg och Husdrömmars bakslag

Paret Drivstedt bygger vad de kallar sitt drömhus i programmet Husdrömmar. Under det en timme långa programmet får tittarna följa parets resa med husbygget som startar med en budget på 10 miljoner kronor. Kostnaderna skenar iväg och totalsumman för husbygget landade på ca 14 miljoner. Men trots att paret kallar huset för sitt drömhus i programmet, väljer de att lägga ut det till försäljning samma vecka som deras avsnitt sänts på SVT.

Utgångspriset på huset är 10 995 000 kronor och första visningen äger rum den 8 april vilket är två veckor efter att deras avsnitt visats på SVT.

Anna Gullberg som är krönikör på Expressen riktar stark kritik mot SVT. Hon menar i sin artikel att SVT hjälper familjen att sälja sin lyxvilla vilket går emot principerna med Public Service.

Annons

”SVT kränger elvamiljonersvillor på bästa sändningstid i succéprogrammet Husdrömmar. Anna Gullberg gratulerar både mäklaren och familjen som cashar in”, skriver Anna bland annat i sin artikel på Expressen.

Husdrömmar åker på flera anmälningar från Granskningsnämnden

Granskningsnämnden har fått in flera anmälningar gällande Husdrömmar sedan det började sändas. Bara en av anmälningarna har lett till en fällande dom hittills rapporterar Nyheter 24.

Men nu har Nyheter 24 tagit del av fler anmälningar som gjorts rörande familjen Drivstedts hus. Det anmälningarna rör är det faktum att en public service kanal som SVT nu gjort reklam för en husförsäljning.

"Detta är ju helt sinnessjukt. Detta är korruption. Jag anser att det finns en uppenbar risk att säljarna av denna fastighet har fått en otillbörlig förmån genom att lägga ut objektet för försäljning kort efter att public service sände detta program på bästa sändningstid", skriver en person i sin anmälan.

"Som av en händelse ligger huset nu ute till försäljning, endast dagar efter att programmet har sänts. Det framgår även att paret som programmet följer har en historik av att tidigare ha renoverat och sålt hus. Det är svårt att frigöra sig från tanken om att en bärande tanke med hela medverkan kan ha varit att få gratis PR-tid och uppmärksamhet inför just en försäljning." skriver en annan i sin anmälan.

FOTO: TT / SVTAnnons