Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ann-Louise Hanson om sjukdomen och kärlekslivet med Bruno i Spanien

13 nov, 2022 
Ann-Louise Hanson
Hänt möter Ann-Louise Hanson som allt mer har börjat trappa ner karriären för att njuta av pensionärslivet med maken Bruno Glenmark.
✔︎ Lyxlivet på spanska solkusten: ”Tycker vi kan unna oss det”
✔︎ Hälsokampen med astma och artros: ”Operation är sista utvägen”
✔︎ Så får Ann-Louise och Bruno äktenskapet att funka
✔︎ Stora glädjen över barnbarnen: ”Det är ett stort spann”
Annons
Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor NorénBrand logo
Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor Norén

Schlagerdrottningen Ann-Louise Hanson, 78, har haft en framgångsrik karriär i hela 63 års tid. Hon har fått medalj från kungen och hyllats i Melodifestivalens Hall of Fame. När Hänt når henne befinner hon sig på semester med maken Bruno Glenmark, 84.

– Jag är i Spanien, jag är i en liten by i Marbella som heter Elviria. Vi är här via Marriott Vacation Club. En stor amerikansk anläggning som finns över hela världen. Det är bara semester, tre veckor är vi här, säger Ann-Louise och fortsätter:

– Vi har varit här i många år. Minst två gånger om året, man köper andelar. Så det är ett amerikanskt system. Just nu vid den här årstiden, hemma har det ju börjat bli mörkt och grått så vi tycker vi kan unna oss det. Vi har kommit upp i den åldern så vi tycker man ska njuta av varje dag. Det som finns kvar.

Annons

Denna gång är det Ann-Louise och maken som njuter av den spanska solkusten, men ibland åker de ihop med större delar av familjen.

– Det är jag och maken, ibland har vi barn och barnbarn. Men nu är de minsta barnbarnen så stora så de kan inte åka när som helst, utan det måste vara skollov.

Artisten med sin Bruno Glenmark.

Stora kärlekslyckan med Bruno: ”Vi har varit gifta i 56-57 år”

Ann-Louise och Bruno har levt stora delar av livet tillsammans, ihop har de tre döttrar – Josefin, Jenni och Jessica.

– Kärlekslivet är bättre än någonsin. Vi har varit gifta nu i 56-57 år.

Vad är nyckeln till ett så långt och lyckligt äktenskap?

– Det är att man tar hänsyn till varandra, man ska inte alltid ha rätt. Man får räkna till tio ibland och ta en kopp kaffe, sen är det över. Men vi har jätteroligt tillsammans och njuter till fullo av livet.

Annons

Makarna har inte bara barn tillsammans, under åren har även flertal barnbarn tillkommit familjen.

– Vi har sju stycken barnbarn, den yngsta är tio och den äldsta är 28. Det är ett stort spann och det är jätteroligt.

– De här mindre de älskar att laga mat och baka. När vi är här nere så går vi på restaurang och det är så kul när småbarn, små människor äter samma sak som vuxna och tycker att det är gott. Det tycker vi är jätteroligt, de äter allt.

Ann-Louise Hanson med döttrarna 1996
Ann-Louise Hanson med döttrarna år 1996. Foto: TT

Beslutet för karriären – trappar ner efter succén

När det gäller karriären känner Ann-Louise att hon sakta men säkert tackar nej till allt fler uppdrag.

– Jag har hållit på nu i 63 år så jag känner att jag börjar trappa ner lite.

Men i vår är det dags att inta scenen igen då hon har en roll i Funny girl som hon gör med bland annat Sanna Nielsen, 37, och Marianne Mörck, 73.

Annons

– Vi fick lägga ner på grund av covid för två år sedan men nu sätts den upp igen. Så vi har premiär i januari 2023. Så vi börjar repetera i januari, det är jätteroligt, säger Ann-Louise och fortsätter:

– Jag tar sånna jobb som jag tycker är roliga och som inte är för ansträngande. Den här rollen är fruktansvärt rolig, jag repeterar i huvudet varje kväll innan jag ska sova så jag kan min roll fortfarande.

Ann-Louise Hansson och Marianne Mörck
Ann-Louise Hansson och Marianne Mörck spelar i Funny girl. Foto: TV4

”Det allra bästa mot artrosen är att röra sig”

Åldern har dock satt sina spår förklarar Ann-Louise som lider av både astma och artros.

– Hälsan är lite upp och ner. Man tjatar om sin ålder, men man har kommit upp i ålder så lite krämpor har vi alla. Jag är ju alltså 78, fyller 79 i april nästa år så artos är det jag mest lider av. Men i värmen är det bra och det är bra att simma, säger hon.

Även om artrosen är smärtsam så har Ann-Louise funnit sina sätt att hantera den. Framöver kan det däremot bli aktuellt för en operation.

Annons

– Den gör sig påmind lite då och då. Det finns tabletter också men det allra bästa är att röra sig, så är det. Så vi går långa promenader på stranden. Efter frukost är det långpromenad, vi är uppe på sex, sju kilometer när kvällen kommer.

– Man blir så van vid sån smärta så det är ingen fara. Jag har tumbasartros och det är nästan värre än knäna. Tänk hur mycket du använder dina tummar, hela tiden, vad du än gör. Knäpper, knappar, lagar mat, du vet man håller på hela tiden och det känns. Så nästa steg är nog en operation för tummarna, så blir det. Men det är sista utvägen.

Ann-Louise Hanson och Bruno
Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark har varit gifta i över 20 år. Foto: TT

Utöver artrosen har Ann-Louise astma, vilket är något hon levt med i många år.

– Jag har medicin och det har jag haft i sex, sju år. Det ligger i släkten, min mamma dog i astma. Hon hade mycket svår astma.

Stora glädjen över julplanerna med döttrarna

Efter veckorna i Spanien väntar en jul med hela familjen samlad. En av döttrarna bor vanligtvis i USA men i december kommer hela familjen att återförenas och fira högtiden tillsammans.

– Det är god mat i den här familjen, massa mat och bara att umgås, säger Ann-Louise.

FOTO: TT

Annons