LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ann-Louise Hansons kan lägga ner karriären: ”Detta är sista jag gör”

27 mar, 2023 
Simon Lundh
Ann-Louise Hanson
Artisten Ann-Louise Hanson börjar se slutet.
Nu berättar hon om tankarna på att lägga ner.
Förmodligen är nog detta det sista jag gör”, skriver artisten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”Brand logo
Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”

Ann-Louise Hanson, 78, fick sitt genombrott 1961 med låten Är du ensam ikväll? Sedan dess har hon varit en självklar del av den svenska musikscenen och gett oss ett antal klassiska låtar genom sin karriär.

Efter att ha stått på scen i flera decennier runt om i Sverige, kan det snart bli så att artisten väljer att dra sig tillbaka för gott.

Ann-Louise Hanson slutar uppträda

Just nu spelar Ann-Louise Hanson i musikalen Funny Girl tillsammans med bland andra Sanna Nielsen, 38, men det kan också bli det sista Ann-Louise gör på scenen. På Instagram skriver hon om arbetet och hur hon trivs med sina kollegor.

”Nu e det nedräkning!I dubbel bemärkelse!!!! På söndag är det sista föreställningen på denna vackra teater och fantastiska musical, FUNNY GIRL på Malmö Opera. Ett operahus fullt av snälla, hjälpsamma, ambitiösa, begåvade personer! På ALLA plan! En orkester som låter så bra, så man får gåshud! och är en ynnest att få jobba med! Ett STORT tack till ALLA , på scenen, bakom scenen, sminköser och perukmakare!”, skrev Ann-Louise Hanson varmt.

Annons

Trots lyckan inför premiären tror Ann-Louise att det blir det sista hon gör i karriären, något som Nöjeslivet tidigare rapporterat.

”Förmodligen är nog detta det sista jag gör på min långa (64 år) karriär! (just nu känns det så i alla fall) Det gäller att sluta med flaggan i topp! (i april fyller jag 79)”, skriver hon.

Ann-Louise Hanson har slagit rekord i Melodifestivalen

Om Ann-Louise väljer att sluta så gör hon det med en gedigen musikkatalog. 14 gånger har hon ställt upp och tävlat i Melodifestivalen både som soloartist och som en del av gruppen Glenmarks, med det har hon också rekordet i den svenska musiktävlingen när det kommer till antal bidrag.

Dessutom lyckades hon rätt bra och skördade stora framgångar bland annat med kollegorna Towa Carson, 86, och Siw Malmkvist, 86, när de tävlade med den numera klassiska låten C’est la vie 2004.

Om Ann-Louise Hanson slutar så gör hon det nöjd och glad över den karriär hon haft sedan genombrottet 1961.

”Är så tacksam för allt jag har fått uppleva och vara med om!”, skriver hon på sin instagram.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT

Annons