Anki om relationen med Bonde söker fru-Leif idag

I slutskedet av Bonde söker fru – jorden runt så valde brevskrivaren Anki Wiita att hoppa av programmet.
För Hänt avslöjar hon sanningen bakom beslutet och hur hennes relation med Leif ser ut idag.
– Jag tycker ju att han är en fantastiskt trevlig, säger Anki till Hänt.

Resan för avokadobonden Leif Eriksson, 69, i TV4:s succéprogram Bonde söker fru – jorden runt blev inte någon dans på rosor.

Det blev en trög start med ett plötsligt avhopp från brevskrivaren Kerstin. Att Kerstin ville lämna Spanien och åka hem till Sverige kom som en överraskning för Leif och började anstränga sig ännu mer än innan för att damerna som var på besök för att dejta honom skulle ha en härlig tid.

När det i slutet sedan visade sig att Norrtäljebon Anki Wiita, också ville lämna efter hennes och Leifs slutdejt såg det mörkt ut för bonden.

Anki sa till Leif att hon gärna ville berätta för honom att hon inte kände av det där lilla extra för honom som behövde, och att hon ville att Leif skulle veta det innan han gick på sin slutdejt med Gunilla.

Men väl på slutdejten med Gunilla berättade Leif att han inte kände det där lilla pirret i magen för henne, vilket ledde till att även hon reste hem.

Bonde söker fru Leif och Gunilla

Leif och Gunilla på slutdejt. FOTO: TV4

Känslorna om att Leif inte arbetar fulltid som bonde och inte bor i Spanien

Efter att Leif stod kvar ensam på ruta ett så har det även framkommit att han faktiskt inte är bonde på heltid och heller inte bor i Spanien, utan i Haninge.

När kvinnorna var på besök i Spanien för programmet så var det alltså inte Leifs hus de bodde i, utan Leifs sons hus.

Men under skördeperioderna tillbringar Leif mycket tid i Spanien och arbetar då med sina söner där. I själva avokadoodlingen är han mycket involverad då det är ett familjeföretag.

Och att Leif inte bor i Spanien på heltid var inget som Anki tyckte spelade någon större roll.

– Det har väl ingen betydelse egentligen. Blir det känslor så blir det känslor, säger hon till Hänt i en intervju.

Ankis ord om beslutet att åka hem

Anki berättar för Hänt att det inte var hon själv som sökte till Bonde söker fru – jorden runt, utan storasyster sökte åt henne. Men inte henne emot, då hon tyckte att Leif verkade som en riktigt härlig karl och hon var öppen för kärlek. Men ibland klaffar inte alla pusselbitar.

– Jag tycker ju att han är en fantastiskt trevlig man, charmig, gentleman, glad och så. Så det fanns ju en nyfikenhet att ta reda på vem den här mannen var. Men sen utvecklades det inte, berättar hon för Hänt.

Anki menar även att det var en så intensiv period då de var där i endast en vecka, vilket blev en jättesvår situation.

– Men jag märkte ju efter ett tag att det hände inget mera. Vi stod nog på lite olika plan kanske, säger Anki till Hänt.

Så är relationen mellan Anki och Leif idag

Anki hade sina aningar om att Leif kände mer för henne än vad hon gjorde för honom. Men det är inget som påverkat deras nuvarande relation som är en stark vänskapsrelation.

– Jag har fått en god vän i honom. Så det har gett någonting ändå, fast på ett vänskapligt plan, berättar hon för Hänt.

Och när de vinkade av varandra i Spanien blev inte sista gången de sågs.

Bonde söker fru Leif och Anki kramas

Leif och Anki kramas efter att Anki berättat att hon ville hoppa av programmet. FOTO: TV4

– Vi har träffats en gång. Jag ville mest förklara lite om varför det blev som det blev och sådär. Sen så hörs vi på telefon ibland. Men bara som vänner, avslutar Anki till Hänt.

FOTO: TV4