LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anja Pärsons avslöjande om relationen med Filippa Rådin

20 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Filippa Rådin och Anja Pärson
Anja Pärson och Filippa Rådin har varit ett par i 12 år.
I en intervju med David Hellenius öppnar hon nu upp om den obekväma tiden i början av relationen.
– Pinsamt, säger hon.
Annons

Filippa Rådin berättar om kärleken till Anja PärsonBrand logo
Filippa Rådin berättar om  kärleken till Anja Pärson

Den före detta slalomåkaren Anja Pärson, 38, har i många år varit landets stolthet när det kommer till idrott. I över 14 år har svenska folket suttit bänkade framför tv:n och sett henne kamma hem medalj efter medalj, och med hela 13 VM-medaljer är hon både historisk och bäst genom tiderna i modern tid. Men något som också blivit omtalat förutom hennes skidkarriär är relationen med hustrun Filippa Rådin, 47. Paret träffades i Filippas klädbutik i Umeå för många år sedan och var till en början bara vänner. Men med tiden växte kärleken fram och efter en del hinder på vägen har de nu varit ett par i över tolv år. Idag är de gifta och bor tillsammans med sina två barn vid en strand utanför Umeå, och att de ska vara med varandra är idag lika självklart som att andas. Men när Anja under kvällen gästar Hellenius hörna avslöjar hon att relationen till Filippa inte alltid varit lika självklar.

Annons

Nya avslöjandet om relationen till Filippa

Det är när den folkkära programledaren David Hellenius frågar skidåkaren om ett rykte han har hört gällande hennes förhållande till Filippa som hon berättar om den konstiga tiden. Han har nämligen hört att de i början av relationen skulle ha tittat på en amerikansk tv-serie om lesbiska kvinnor för att få inspiration och lärdom till hur de skulle leva som par. När Anja får frågan börjar hon först skratta innan hon sedan börjar berätta:

– Vi gick ju direkt ifrån att vara tillsammans med killar. Hon var ju gift och skiljde sig och blev homosexuell och träffar en tjej. Det hände ju såklart i början att man vaknade upp och bara ”oj tjena”.

Hon fortsätter.

– Lite skämtsamt blir då The L Word en hit, och det är en serie om lesbiska kvinnor i Usa så vi bara ”ja, men vi kanske ska kolla lite och se hur man är som lesbisk”.

David frågar om de lärde sig något utav serien varpå Anja skämtsamt svarar att hon bara lärde sig hur man gömmer sig bakom soffan. Tydligen var det många obekväma scener i serien som gjorde att skidåkaren ofta blev väldigt generad.

– Jag blir lätt generad när det blir lite pinsamt på tv och det är bara pinsamt hela serien igenom, säger hon.

Annons