LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anja Pärson om relationen till Filippa Rådins exman: ”Tydliga roller”

05 dec, 2022 
Daniel Sörensen
Anja Pärson och Filippa Rådin om relationen med Filippas exman
När Anja Pärson träffade sin fru var Filippa Rådin redan gift och hade en dotter.
Nu talar paret ut om hur relationen till Filippas exman ser ut i dag.
Annons
Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snönBrand logo
Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön

Anja Pärson, 41, är en av Sveriges bästa alpina åkare genom tiderna. Under sin aktiva karriär samlade hon på sig hissnande 19 OS- och VM-medaljer och 42 alpina världscupsegrar. På senare år har hon dessutom kommit tvåa i Let's dance (2017) och under hösten har hon varit en av deltagarna i TV4:s äventyrsserie Expeditionen.

Sedan 2008 har Anja Pärsson varit tillsammans med stylisten Filippa Rådin, 49. De lärde känna varandra några år tidigare, då Filippa skulle hjälpa Anja att hitta passande kläder till Idrottsgalan. Vänskapen blev sedan till kärlek. Ingen av dem hade dessförinnan varit med en kvinna.

Det var i Sommar i P1 2012 som Anja för första gången berättade öppet om att hon är homosexuell.
Det var i Sommar i P1 2012 som Anja för första gången berättade öppet om att hon är homosexuell.

När Anja och Filippa fattade tycke för varandra var Filippa redan gift och hade en dotter. Emmi, i dag 16, blev tidigt en viktig person även i Anjas liv. Tillsammans har paret även sönerna Elvis, 10, och Maximilian, 7. I en stor intervju med Amelia berättar Anja Pärson och Filippa Rådin om familjelivet och hur de får allt att gå ihop.

Annons

– Filippa och jag har hittat tydliga roller i hur vi gör och inte gör. Vi bygger upp våra dagar och ger varandra utrymme. Vissa dagar jobbar Filippa med sitt och då tar jag barnen, och vice versa. För mig är det extremt berikande att hänga med ungarna, säger Anja.

Har byggt nytt strandhus utanför Umeå

Även Filippas exman Patrik Rådin spelar en viktig roll i familjen. De alla är goda vänner och har en sund och god relation då de ofta hjälper varandra.

– Det skulle inte funka annars. Min exman är en del av vår familj, utan att vara i den. Han är en viktig komponent eftersom vi har ett barn gemensamt, säger Filippa i Amelia.

Filippas dotter Emmi, 16, och hennes pappa Patrik.
Filippas dotter Emmi, 16, och hennes pappa Patrik.

Paret bor sedan många år i Umeå. De äger ett hyreshus i stadsdelen Haga och bor i ena halvan av huset samtidigt som de hyr ut den andra delen. Dessutom har de ett nybyggt fritidshus på en strandtomt några mil utanför Umeå. Det är ett hållbart och arkitektritat hus som kommit att kallas Varg. De tillbringar gärna långhelger och andra lediga stunder i stugan.

Annons

Anja Pärson: ”Vi har absolut en bra relation”

De spelar brädspel, cyklar eller går i skogen, paddlar SUP-bräda, eldar, fiskar och umgås allihopa. Ibland kommer Filippas exman och hjälper till med nått – ibland är det tvärtom.

Anja och Filippa i sitt nybyggda hus i skogarna utanför Umeå. På bilden bär Anja på familjens mellanpudel Astrid, 2.
Anja och Filippa i sitt nybyggda hus i skogarna utanför Umeå. På bilden bär Anja på familjens mellanpudel Astrid, 2.

– I går hjälpte vi Filippas exman att sätta ned rör i marken för hängrännorna vid hans hus. Vi har absolut en bra relation. I den lite moderna familjen hjälps man åt. Vi har arbetsdagar hos varandra och under vinterstängningen tar vi ett hus i taget. Det är roligare när man är fler och drar pizza i vedspisen, säger Anja.

FOTO: Instagram/filipparadin

Annons