LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anja Pärson om att föda: "Du krigar och tar nästa värk"

25 jan, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Födseln av lille Maximilian var riktigt tuff, berättar Anja Pärson.
Annons

Den 21 maj födde Anja Pärson, 34, hennes och hustrun Filippa Rådins, 43, andra gemensamma barn, sonen Maximilian, i dag åtta månader.

– Vi är fantastiskt lyckliga och hela familjen mår bra. Allt har gått jättebra. Anja är en kämpe, sa Filippa Rådin till Expressen då.

Anja Pärson på promenad med ena sonen.
Anja Pärson på promenad med parets ena son.

Nu berättar Anja Pärson själv att graviditeten och förlossningen var allt annat än lugn. Värkarna kom på natten och samma morgon var äldsta sonen Elvis, 3, “dödsförkyld” avslöjar forna skidesset i magasinet Mama.

– Vi ringer Filippas mamma som självklart inte är hemma och har glömt mobilen. När vi till slut löst det började jag tokstäda och skickade Filippa till återvinningen. Sådana där konstiga saker man gör när man ska föda barn, säger hon till tidningen.

Annons

Kontrollfreaket Anja Pärson berättar också hur jobbigt det var att inte kunna råda över sin egen kropp under graviditeten.

– Jag hade inte tålamod med att den inte gjorde som jag vill. Att ligga och vila för att man mår illa är inte riktigt min grej men man får lyssna på kroppen och påminna sig om att man gör det för ett annat syfte.

Kärlekssagan mellan alpinstjärnan och modebutiksägaren är onekligen en som har berört. Paret träffades 2007 men höll det hemligt fram till 2012 då Anja avslöjade kärleken i Sommar i P1. Strax därefter föddes Elvis. Då var det Filippa Rådin som väntade honom. Från ett tidigare förhållande har hon även dottern Emmi, 9.

Filippa Rådin och Anja Pärson på årets Elle-gala.
Filippa Rådin och Anja Pärson på årets Elle-gala.

Att vara med om när äldsta sonen kom till världen var också en dramatisk upplevelse för forna sportprofilen.

– Man har ingen makt, ingen kontroll. När du föder är du mentalt inställd på det, du krigar, du tar nästa värk. Att stå bredvid med spypåsar, man känner sig så fånig, säger Anja Pärson.

Foto: IBL, Instagram

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons