LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Anja Pärsons tårar – klarar inte mer: ”Bryta direkt”

08 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anja Pärson och Filippa Rådin
Tårar och panik tar över när Anja Pärson ställs inför sin stora rädsla i Mästarnas mästare.
Nervositeten får henne överväga att lämna programmet.
– Var på väg att bryta direkt, säger Anja i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson och Filippa Rådins stora lycka – firar 10 år som giftaBrand logo
Anja Pärson och Filippa Rådins stora lycka – firar 10 år som gifta

Anja Pärson är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och det har tagit henne till toppen inom alpin skidsport. Efter en avslutad karriär spenderar hon den mesta av tiden med sin hustru Filippa Rådin och deras barn hemma i Umeå. Men tävlingsandan gjorde sig påmind och det fick henne att ställa upp i Mästarnas mästare 2024.

Anja är en av deltagarna som i senaste avsnittet lyckats knipa en finalplats – efter mycket panik och tårar.

Anja Pärson bryter ihop: ”På väg att bryta”

Under semifinalen skulle skulle deltagarna genomföra en av deltävlingarna i vatten. Pärson förklarar inför tävlingen att simning inte är någon favorit och att nervositeten är stor.

– Där jag kommer ifrån var det is året om så vatten är inte mitt element, men jag är glad om jag kommer upp på land, förklarar hon i programmet.

Deltävlingen gick ut på att att både simma, klättra, dyka samt memorera och addera en flera siffror lång kod. Anja Pärson berättar om paniken hon får när något täcker hennes andning. Nervositeten inför tävlingen får henne tillslut att bryta ut i tårar.

Annons

– Man är bara trött mentalt och att utsättas för det man är rädd för, det har jag gjort hela livet, men det blir som en annan sak när det är lite panik med det, säger en tårögd Anja Pärson i programmet.

Anja Pärson

Trots hennes stora rädsla kring vatten utförde hon tävlingen med bravur och blev en av fyra deltagare att ta sig till final, men att våga delta i tävlingen var ingen självklarhet för Anja som nu är glad över att hon vågade gå emot rädslan och genomföra tävlingen.

– Jag är nöjd över att jag tog mig igenom. Jag var på väg att bryta direkt när jag såg vad det var för gren så stadigt, lugnt och säkert var också bra, säger hon efter tävlingen.

Tittarna ger sitt stöd till Anja Pärson

Inför semifinalen la Anja ut en bild på sin Instagram där hon delade sina tankar kring det kommande avsnittet.

Annons

”Semifinal ikväll. Jag får utmana mig själv rejält. Göra nått jag hatar och får panik av. Kl 20 på SVT” skrev Anja på sin Instagram.

Men efter att avsnittet sänts fylldes hennes kommentarsfält av tittarnas hyllningar över att hon vågade trotsa en av sina största rädslor.

”Så imponerad av Dig. Hur du hanterar dina hinder och öppet visar dina känslor. Vilken fin förebild du är. Du är bäst Anja”, skriver en användare.

”Så imponerande insats. Bra att som förebild visa att du är rädd och tycker något är jobbigt”, hälsar en annan.

FOTO: SVT

Annons