Idol 2023 marknadsföring banner

Anja om TV4:s okända krav i Let's dance : "Nu har jag ont"

12 maj, 2017 
AvJohanna Bladh
Tanken är att alla deltagare i succéprogrammet Let’s Dance ska tävla på lika villkor. Men TV4 har andra krav på kvinnor än män – nämligen att de måste dansa i klackskor. ”Jag har haft knäskador och var orolig hur det skulle gå innan programmet”, säger Anja Pärson.
Annons

Ska du vinna dansprogrammet Let’s Dance är det viktigt att du kan koreografin. Men är du dessutom kvinna måste du addera en extra utmaning – nämligen att klara stegen, hoppen och lyften – i klackskor. Deltagarna får inte välja om de vill dansa med eller utan klackar.

– Nej, nej, nej. Det är precis som att klänningen och fracken måste vara på, berättar Calle Sterner, proffsdansare som tävlar med Anja Pärson.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Så man ska ha klackar?

– Ja! Förutom i hiphop-dans, säger Anja.

Recept.se Nyhetsbrev

Som kvinnlig deltagare i Let’s Dance blir du tilldelad ett par ”dansskor” med flera centimeters klack. Under tidigare år har kvinnliga deltagare vittnat om att fötterna blöder och svullnar av att dansa i skorna.

– Jag har klarat mig från skavsår, men jag drog av en halv nagel häromdagen. Nu har jag ont, säger Anja Pärson.

För henne blev TV4:s krav ett orosmoment innan programmets start.

–  Jag har haft knäskador och försökte gå lite i klackskor innan för jag var orolig hur det skulle gå. Det är inte många som bemästrar att gå i klackskor och dessutom dansa och göra bakåt-volter då, säger hon till Hänt.

Annons

Jesper Blomqvist, som möter Anja i finalen, är imponerad av de som dansar i klackskor.

– Alltså, att göra det där som du gör i de klackarna, då hade jag brutit båda benen, säger han till sin danspartner Malin Watson under Hänt’s livesändning.

Men TV4 jämställer de kvinnliga dansarnas klackskor med lågskorna som män bär, och menar att de följer reglerna.

”Vi följer de regler som finns för tiodans där även de manliga dansarna har klackskor”, skriver Anika Beclijevski i ett sms till Hänt.se.

SE INTERVJUN MED ANJA PÄRSON:

Anja Pärson om klackskors-kravet från TV4: "Drog av en halv nagel häromdagen"
Anja Pärson om klackskors-kravet från TV4: "Drog av en halv nagel häromdagen"

FOTO: Ibl

Annons