Anja och Filippa väntar sitt andra barn: "Nu är det hennes tur att vara gravid"

Anja och Filippa väntar sitt andra barn: "Nu är det hennes tur att vara gravid"

Anja Pärson och Filippa Rådin avslöjade på Ellegalan att de väntar sitt andra barn – och den här gången är det Anjas tur att vara gravid.

Sex år har gått sedan Filippa Rådin, 42, tröttnade på sin klädbutik i Umeå och gav sig hän åt den förälskelse som skulle leda henne till livet som både flickvän och vd åt Anja Pärson, 33.

– Jag var trött på kläder och att träffa människor hela dagarna, berättar Filippa för Expressen.

Samtidigt som Filippa klev in som vd över företaget kring Anja, som bland annat innefattar en klädkollektion, inledde de en hemlig kärleksrelation. Eller hemlig och hemlig – många visste om förhållandet, men avslöjade inget av omtanke för paret.

– Det var världens sämst bevarade hemlighet. De flesta i världscupen visste om det och många journalistkollegor. Men att det inte kom ut offentligt kan jag fortfarande känna stor tacksamhet för. Den respekt folk visade och att vi själva fick avgöra när vi ville berätta, det betyder mycket, säger Anjas fru Filippa.

I januari visade paret stolt upp Anjas gravidmage.

Filippa Rådin och Anja Pärson på Ellegalan. Foto: IBL

Beslutet att slutligen komma ut tog kärleksparet i samband med att Anja skulle sommarprata 2012 – då väntade Filippa dessutom parets första barn Elvis, i dag 2,5 år.

– Vi hade funderat i många år på hur vi skulle komma ut. Det handlade om att hitta rätt forum, och det tyckte vi att vi gjorde till slut, berättar hon.

I somras vigdes paret av forne socialdemokratiske ledaren och HBTQ-profilen Mona Sahlin intill Umeåälven. Ur en tidigare relation har Filippa dottern Emmi, 8, och nu väntar Anja deras andra gemensamma barn. På Ellegalan i januari visade gravida Anja upp gravidmagen med mamma Filippas hand tryggt vilande på.

– Den här gången var det Anjas tur att vara gravid. Jag är färdig med det där. Dessutom tror jag det är bra att hon också får uppleva hur det är att vara gravid och föda, det är trots allt väldigt speciellt, avslutar hon.

Andra gillar också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

17 gånger vi insåg att Charlie Hunnam skulle vara en bättre Mr Grey

17 saker som du bara fattar om du är en kort tjej

FRÅN FÖRSTASIDAN